Redactia StartupCafe.ro

Twitter se va concentra pe video, creatori şi comerţ online pentru a-şi revitaliza afacerile

elon-musk-twitter-dreamstime

Twitter intenţionează să se concentreze pe parteneriate video, creatori şi comerţ pentru a revitaliza afacerile companiei de social media dincolo de publicitatea digitală, potrivit unei prezentări pentru investitori făcută de proprietarul Elon Musk şi noului director general Linda Yaccarino, care a fost analizată de Reuters, citată de News.ro.

Yaccarino, care a fost cooptată de Musk în funcția de CEO, începând din 5 iunie 2023, le-a spus, joi, investitorilor Twitter că rețeaua socială se află în discuţii preliminare cu personalităţi politice şi de divertisment, cu servicii de plăţi şi cu editori de ştiri şi media despre potenţiale parteneriate, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea, care a vorbit în condiţii de anonimat.

Prezentarea a fost prima făcută de Yaccarino investitorilor companiei, a spus sursa.

După ce Musk a achiziţionat Twitter în octombrie, firma de social media s-a confruntat cu luni de haos, inclusiv concedieri a mii de angajaţi, critici privind moderarea laxă a conţinutului şi exodul multor agenţi de publicitate care nu doreau ca anunţurile lor să apară lângă conţinut neadecvat.

Angajarea de către Musk a lui Yaccarino, un director de publicitate cu experienţă care a modernizat vânzările de reclame la conglomeratul de divertisment şi ştiri deţinut de Comcast NBCUniversal, a fost un semnal că reclamele digitale au rămas o prioritate pentru Twitter.

Unele firme cumpătoare depublicitate le-au recomandat clienţilor să întrerupă cheltuielile publicitare pe Twitter după preluarea lui Musk.

Aceste recomandări au fost inversate şi niciunul dintre marile holdinguri de publicitate nu recomandă în prezent o pauză, potrivit unui slide afişat în timpul prezentării.

Branduri cunoscute, inclusiv Warner Bros, Mondelez, McDonald's şi Walmart, au reluat publicitatea pe Twitter după pauzele iniţiale, se arată în slide.

Yaccarino le-a spus investitorilor că cheltuielile publicitare la mai multe categorii de agenţi de publicitate au crescut acum cu cel puţin 40% de la an la an, inclusiv sănătatea, bunurile de larg consum şi serviciile financiare, a spus sursa.

Un director al Twitter a refuzat să comenteze.

Comentatorul pro-Trump Tucker Carlson și-a lansat show pe Twitter, după despărțirea de Fox News

Sub conducerea lui Musk, Twitter şi-a schimbat numele legal în X Corp., reflectând viziunea miliardarului de a crea „o super aplicaţie”, precum WeChat din China, despre care el a spus că va include plăţi digitale şi alte servicii.

Twitter solicită „licenţe de transfer de bani” în toate cele 50 de state din SUA, potrivit unui slide din prezentare.

Compania s-a concentrat, de asemenea, pe creşterea conţinutului video pe platformă.

Videoclipurile verticale reprezintă acum mai mult de 10% din timpul petrecut pe Twitter, a spus un alt slide.

Fostul realizator al Fox News Tucker Carlson a lansat pe Twitter o nouă emisiune, la începutul acestei luni, numită „Tucker pe Twitter”.

Twitter prevede că ar putea vinde reclame şi sponsorizări alături de videoclipuri de la Carlson şi alţi creatori de conţinut, a spus sursa.

Yaccarino le-a mai spus colegilor în ultimele zile că Musk şi-a exprimat un sprijin puternic pentru ideile ei şi că relaţia de lucru a început pozitiv, a adăugat sursa.

Parallax

Vizualizari
342
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 765
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri