Denisa Crăciun

Gigantul german BASF, prezent și în România, are un nou director general

bas

Gigantul german BASF, de produse chimice, prezent și în România, are un nou director general (CEO), potrivit unui omunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Astfel, Markus Kamieth (foto dreapta) a preluat funcția de la Martin Brudermüller (foto stânga).

„La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul zilei de astăzi, Dr. Markus Kamieth a devenit noul Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BASF SE. În cadrul Adunării Anuale a Acţionarilor de la Centrul de Congrese Rosengarten din Mannheim, Germania, preşedintele în exerciţiu, Dr. Martin Brudermüller, i-a oferit succesorului său un tricou de ciclism imprimat cu sigla BASF”, se arată în comunicatul remis redacției.

Kamieth și-a obținut doctoratul în chimie organică la Universitatea din Essen în 1998 și și-a început cariera în companie un an mai târziu. Din 2017, este membru al Consiliului Director Executiv al BASF SE.

De cealaltă parte, Brudermüller a lucrat la BASF timp de 36 de ani. A fost numit în Consiliul de Administrație în 2006 și a devenit președinte în 2018.

Grupul BASF, cu o istorie de peste 150 de ani, are în jur de 112.000 de angajați la nivel internațional. Compania furnizează o gamă largă de materii prime pentru aproape toate industriile.

Principalele domenii de activitate include, așa cum se arată pe site-ul companiei, substanțele chimice, produsele pentru protecția plantelor, produsele chimice pentru construcții, plastifianții, poliuretanii, dispersiile și pigmenții, produsele pentru industria hârtiei, detergenților și a consumabilelor pentru curățenie, produsele pentru industria petrochimică și rafinării, produsele pentru nutriția umană și animală.

BASF în România

În România, BASF operează prin BASF SRL și BASF Coatings Services SRL.

BASF SRL a fost înființată în 1993 înlocuind Reprezentanța Tehnic Comercială BASF, care a reprezentat compania germană în țară încă din anii ‘60. Sediul companiei se află la București, reunind atât serviciile administrative cât și departamentele comerciale.

În 2022, BASF SRL a făcut afaceri de aproape 980 milioane lei, un profit net de aproape 35 milioane lei și a avut datorii de peste 266 milioane lei, având 81 de angajați, conform ultimelor date de la Ministerul Finanțelor.

De cealaltă parte, BASF Coatings Services SRL a fost primul producător de vopseluri pe bază de apă în România. În 2007 a devenit principalul furnizor pentru platforma Dacia-Renault din Pitești.

BASF Coatings Services SRL a avut în 2022 o cifră de afaceri de peste 124 milioane lei, un profit net de peste 2,2 milioane lei, având datorii de aproape 45 milioane lei și un număr de 19 angajați.

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri