Denisa Crăciun

Ce mai face acum lanțul românesc de restaurante Spartan, după ce a fost cedat de fondatorul Ștefan Mandachi

Spartan

Lanțul românesc de restaurante Spartan, fondat de suceveanul Ștefan Mandachi și vândut în 2023 către alți antreprenori români, a făcut afacerei de 48 de milioane EUR anul trecut și anunță că vrea să se extindă.

În perioada următoare, Spartan vizează extinderea rețelei naționale cu până la 50 de noi locații, precum și extinderea rețelei internaționale, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Rețeaua de restaurante quick service a ajuns la 75 de locații și a vândut, în 2023, produse de inspirație grecească pentru peste 7 milioane de clienți. Noul acționariat își propune extinderea modelului de franciză și către Spania, unde există deja 2 locații Spartan.

Astfel, cei doi noi asociați, Remus Cosovanu și Răzvan Nanuș, care au preluat business-ul Spartan în 2023, împreună cu CEO-ul Gabriel Melniciuc, vor să lanseze noi produse și să deschidă noi locații stradale, în proximitatea zonelor rezidențiale și de birouri. De asemenea, au în plan inițierea unei școli de management.

„În planurile companiei mai intră și implementarea unor procese concrete  de sustenabilitate, care urmăresc reducerea consumului de energie în locațiile operate, odată cu implementarea unui plan de FireUpSchedule, dar și prin colectarea selectivă a deșeurilor, eliminarea plasticului și introducerea tacâmurilor din materiale sustenabile”, se mai arată în comunicat.

Spartan își propune creșterea cotei de piață în 2024 și susține că vizează ocuparea poziției a 2-a în topul restaurantelor de tip quick service din România.

„Vizăm consolidarea poziției Spartan în top 3 restaurante de profil în România și, mai mult decât atât, ne dorim să avansăm pe locul 2 anul acesta. Credem că viitorul constă în a fi cât mai aproape de oameni și în a le oferi produse conform așteptărilor lor, atât în ceea ce privește gustul și prospețimea, cât și în ceea ce privește întreg procesul de cooking și preocuparea de mediu și sustenabilitate în tot acest proces”, declară Gabriel Melniciuc, CEO Spartan.

„Luăm în considerare deschiderea a până la 50 de noi restaurante în perioada următoare și, în același timp, continuăm procesul de eficientizare și dezvoltare a conceptului nostru de francizare în Spania, unde suntem deja prezenți în 2 locații”, mai spune CEO-ul.

Lanțul de restaurante Spartan a fost fondat în anul 2012. În 2023, compania Strong MND Corporation, care operează business-ul din HoReCa, precum și marca Spartan, au fost preluate de către Remus Cosovanu, primul investitor francizat al brandului, care avea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante - și de Răzvan Nanuș, Directorul General al companiei francizate Rerum Food, care operează din 2016 un număr de șapte restaurante, în București și Constanța.

Parallax

Vizualizari
2214
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri