Denisa Crăciun

Un român, numit director financiar interimar al Revolut. Cine este Victor Stîngă

revolut

Aplicația fintech Revolut l-a numit pe românul Victor Stîngă, angajat cu vechime în companie, în funcția de director financiar (CFO) interimar, potrivit unor surse citate de Sifted.eu, o publicație britanică axată pe startup-uri, susținută de Financial Times.

Românul a fost numit CFO interimar anul acesta, în luna mai, la scurt timp după ce Mikko Salovaara, directorul financiar al fintech-ului londonez și-a dat demisia din „motive personale”.

Compania este în căutarea unei persoane care să ocupe acest rol permanent, întrucât românul a fost numit în funcție pe o perioadă determinată. Conform sursei citate, Revolut are în vedere mai mulți candidați externi și interni pentru poziția de CFO, unul dintre aceștia fiind inclusiv Victor Stîngă.

Ca CFO interimar, Stîngă se ocupă de semnarea viitoarelor conturi ale Revolut pentru anul financiar 2022, după ce companiei i-a fost prelungit, pentru al doilea an consecutiv, termenul limită de depunere a rezultatelor financiare

Cine este Victor Stîngă, director financiar interimar al Revolut

Victor Stîngă, originar din Bacău, locuiește în prezent în Londra. El a ajuns la Revolut în 2018, când s-a alăturat biroului directorului general Nik Storosnky, ocupând funcția de „fondator asociat”, după cum numește intern compania acest rol. 

Românul, care are „peste 30 de ani”, conform Sifted, a evoluat rapid în companie. În doar 3 ani, el a ajuns să ocupe funcția de șef al departamentului de finanțe și strategie în cadrul echipei de planificare și analiză financiară a Revolut.

Tot în 2021, Victor s-a ocupat de procesul de strângere de fonduri pentru runda de finanțare de 800 milioane dolari, în urma căreia Revolut a ajuns „decacorn” (startup evaluat la cel puțin 10 miliarde de dolari în urma unei investiții înainte de listarea pe bursă). 

Runda a fost condusă de fondul de investiții japonez SoftBank Vision și compania americană de investiții Tiger Global Management, după cum am mai scris pe StartupCafe.ro.

Contribuția românului în compania londoneză a fost recunoscută  la începutul anului 2023, fiind considerat unul dintre cei 24 de „parteneri” ai Revolut, mai arată sursa citată.  

Înainte de Revolut, Victor Stîngă a mai lucrat la Capgemini, unde a fost consultant, dar și la Amazon, ca analist. 

Cine este Revolut

Lansată în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, Revolut spune că are 35 milioane de utilizatori în toată lumea, din care mai mult de 3 milioane în România.

Pe lângă Victor Stîngă, din echipa centrală de conducere a Revolut face parte și Lucian Ivan, Global Head of Talent Department. De asemenea, în 2021 s-a alăturat conducerii Revolut (pe partea de clienți persoane juridice) și George Urdea, un antreprenor român stabilit în Anglia. El a venit la Revolut în contextul în care fintech-ul londonez a cumpărat startup-ul  pe care îl fondase antreprenorul român în UK.

Din conducerea fintech-ului londonez a făcut parte și românca Irina Scarlat, care a ocupat funcția de Head of Growth pe regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), după ce fusese country manager Revolut în România. Ea a plecat apoi la „unicornul” austriac Bitpanda.

În România, Revolut are o echipă de peste 120 de angajați și intenționează să recruteze, în următoarele luni, alți 40 de ingineri IT, la care se vor adăuga 37 de specialiști în resurse umane și managementul talentelor în principal de la noi din țară, dar și din alte state.

Urmărește un interviu realizat de StartupCafe cu Vlad Yatsenko, co-fondator și CTO al Revolut:

Parallax

Vizualizari
4362
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri