Răzvan Tătaru

Super-achiziție în IT-ul global: IBM dă 6,4 miliarde dolari pe o firmă lansată în 2012

IBM, achizitie 2023

IBM cumpără o firmă de software de automatizare a infrastructurilor multi-cloud, lansată în 2012, pentru 6,4 miliarde dolari.

HashiCorp va fi cumpărată de IBM la prețul de 35 dolari/acțiune, potrivit unui comunicat de presă.

Firma dezvoltă soluții software de gestionare a ciclului de viață al infrastructurii și al securității din întreprinderi pentru automatizarea mediilor de muncă.

„Companiile se confruntă cu o expansiune fără precedent a infrastructurii și a aplicațiilor pe mai multe cloud-uri publice și private, precum și în medii locale. Entuziasmul global din jurul inteligenței artificiale generative a exacerbat aceste provocări, iar directorii IT și dezvoltatorii se confruntă cu o complexitate dramatică în strategiile lor tehnologice. HashiCorp are un istoric dovedit în a permite clienților să gestioneze complexitatea proliferării actuale a infrastructurii și a aplicațiilor. Combinarea portofoliului și expertizei IBM cu capabilitățile și talentul HashiCorp va crea o platformă cloud hibridă cuprinzătoare, concepută pentru era IA”, a declarat Arvind Krishna, președinte și CEO IBM.

Creșterea aplicațiilor cloud-native și a altor aplicații asociate duce la o creștere semnificativă a numărului de aplicații cloud pe care le gestionează întreprinderile. Astfel, dezvoltatorii lucrează cu strategii de infrastructură din ce în ce mai eterogene, dinamice și complexe.

HashiCorp produce soluții care permit întreprinderilor să utilizeze automatizarea pentru a oferi gestionarea ciclului de viață pentru infrastructură și securitate, furnizând un sistem de înregistrare pentru fluxurile de lucru critice necesare pentru mediile hibride și multi-cloud. HashiCorp Terraform este standardul din industrie pentru livrarea infrastructurii în aceste medii.

Ofertele firmei ajută companiile să adopte o abordare agnostică pentru cloud și interoperabilă în ceea ce privește gestionarea multi-cloud și completează angajamentul IBM față de colaborarea în industrie, inclusiv parteneriate extinse cu furnizori de servicii cloud la scară largă, comunități de dezvoltatori și inovație open-source hibrid cloud și AI.

Strategia noastră se bazează, în esență, pe a permite companiilor să inoveze în cloud, oferind în același timp o abordare consistentă pentru gestionarea cloud-ului la scară. Nevoia de management și automatizare eficientă este critică odată cu creșterea multi-cloud și cloud hibrid, care este accelerată de revoluția AI din prezent. Sunt incredibil de încântat de știrile de astăzi și să mă alătur IBM pentru a accelera misiunea HashiCorp și a extinde accesul la produsele noastre la un set și mai larg de dezvoltatori și întreprinderi", a declarat Armon Dadgar, co-fondator și director tehnologic HashiCorp.

Firma HashiCorp a fost fondată în anul 2012 de către Mitchell Hashimoto și Armon Dadgar. Aceasta are sediul central în San Francisco și are angajați în SUA, Canada, Europa, Australia și India.

HashiCorp are peste 4.400 clienți, printre care Bloomberg, Deustche Bank, platforma pentru dezvoltatori GitHub, Starbucks și operatorul de servicii mobile Vodafone.

Parallax

Vizualizari
6599
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri