Proiect sprijinit de :

Parteneri:

Startup-urile care isi testeaza ideea prin crowdfunding isi pot dubla banii stransi

de Luminita Pirvu
Vineri, 26 Mai 2017

Platforma Startarium introduce mecanismul de dublare a fondurilor stranse prin crowdfunding, pentru a incuraja antreprenorii sa isi testeze si valideze ideea de business. Cele mai performante campanii care sunt finantate cu succes de sustinatori vor primi o suma suplimentara, egala cu obiectivul fixat pentru campanie, in limita a 4.000 de euro fiecare.

Fonduri europene 2017: 200.000 Euro - 2,5 milioane Euro pentru mici afaceri cu morarit, alcool, lactate, preparate din carne si vegetale

de CZ
Joi, 25 Mai 2017

Firmele mici si mijlocii ai alte tipuri de beneficiari vor putea obtine si in 2017 fonduri europene cu valori maxime intre 200.000 de euro si 2,5 milioane de euro, pentru investitii in diverse afaceri de procesare si marketing al produselor agricole, cum ar fi morarit, fabricute de lactate, diverse preparate din carne si vegetale, alcool. Banii sunt disponibili pentru SRL, PFA si alte tipuri de agenti economici, in Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), prin doua linii de finantare scoase in dezbatere publica de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

  • Descarca proiectele de ghiduri ale solicitantului de la finalul articolului

Director din Banca Transilvania: Cel mai mare mit este ca Romania nu foloseste banii europeni. Ce finantari vor fi pentru antreprenorii din Bucuresti-Ilfov

de CZ
Marţi, 23 Mai 2017

Cel mai mare mit care trebuie demolat este ca in Romania nu se folosesc fonduri europene sau, oricum, nu in masura in care tara contribuie cu bani la bugetul Uniunii Europene, a spus, marti, Leonard Cornoiu, director in cadrul Bancii Transilvania. BT si BCR au trecut in revista tipurile de imprumuturi si pachete de finantare pe care le ofera firmelor mici si mijlocii (IMM) si altor beneficiari, pentru acoperirea nevoilor de finantare la accesarea fondurilor europene.

Site-ul de interviuri si angajari SkillView primeste o finantare de 20.000 euro de la un fond de investitii clujean

de Raluca Abrihan
Marţi, 23 Mai 2017

Fondul de accelerare clujean Risky Business, alaturi de antreprenorii Sergiu Biris, fondatorul Trilulilu & Zonga, si Cristian Anghel, au investit 20.000 de euro in startup-ul SkillView si evalueaza astfel compania la 200.000 de euro.

VIDEO Start-up Nation 2017: Descarca cele mai noi documente si formulare pentru cei pana la 200.000 RON pentru mici afaceri

de CZ
Marţi, 23 Mai 2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a postat cele mai noi proiecte de documente si formulare care vor fi necesare in Programul Start-up Nation, prin care firme foarte noi vor putea primi pana la 200.000 de lei, ajutor nerambursabil de la stat, pentru investitii. Unul dintre documente este modelul simplificat de plan de afaceri, prezentat video de secretarul de stat Ilan Laufer, coordonatorul programului.

Presedintele a promulgat programul Start-up Nation. Cand se fac inscrieri

de CZ
Vineri, 19 Mai 2017

Programul Start-up Nation ar trebui sa inceapa in curand, dupa ce vineri presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru instituirea acestuia, actul normativ urmand sa se publice in Monitorul Oficial.

​VIDEO Start-up Nation 2017: Cele mai noi informatii de la coordonatorul Ilan Laufer - decontarea salariilor, asigurarea echipamentelor, vanzarea firmelor, lista de furnizori

de Claudiu Zamfir
Vineri, 19 Mai 2017

Toate echipamentele cumparate in programul Start-up Nation vor fi asigurate pe cheltuiala beneficiarilor, salariatii vor fi pe norma intreaga pe perioada nedeterminata, cu exceptia persoanelor cu dizabilitati, iar antreprenorii isi vor putea vinde mai departe pachete din firme pentru a atrage investitii de capital de risc de la multinationale si alti investitori, a declarat, intr-un interviu video acordat StartupCafe.ro, Ilan Laufer, coordonatorul programului prin care firme mici si mijlocii vor putea obtine finantari nerambursabile de la stat de pana la 200.000 de lei..

Fonduri nerambursabile 2017: 50.000 RON de la stat pentru firmele care merg la targuri si isi fac site-uri si aplicatii de promovare. Descarca proiectul de Internationalizare

de Claudiu Zamfir
Joi, 18 Mai 2017

Firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea primi fonduri nerambursabile de la stat in valoare de maxium 50.000 de lei (circa 11.000 euro), pentru activitati de internationalizare a afacerii, prin participare la targuri in strainatate si achizitionare de de site-uri si aplicatii de promovare, prin noul program Internationalizare.

DOCUMENTE Start-up Nation 2017: Cei care au PFA vor putea obtine, pe o firma noua, pana la 200.000 RON de la stat. Promovarea pe internet, eligibila. Descarca noul plan de afaceri

de Claudiu Zamfir
Joi, 18 Mai 2017

Antreprenorii care au activitati ca persoana fizica autorizata (PFA) vor putea sa obtina ajutorul nerambursabil de la stat de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 euro), cu o firma noua chiar si cu acelasi obliect de activitate, nefiind afectati de interdictia aplicata socieatilor comerciale. De asemenea, printre cheltuielile eligibile se vor include si cele cu promovarea pe internet. Aceste informatii au fost prezentate joi de reprezentantii Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Ei au prezentat si un nou model de plan de afaceri, pe care il veti putea descarca de la finalul articolului.

Start-up Nation 2017: Cum iti iei masina pe banii statului, pe firma

de CZ
Miercuri, 17 Mai 2017

Beneficiarii din programul Start-up Nation, prin care statul va oferi firmelor mici fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei, vor putea sa achizitioneze si autoturisme din banii de la stat, o noutate in programele de sprijin pentru intrepriderile mici si mijlocii.

15.000 Euro, fonduri europene pentru ferme si mai mici

de CZ
Miercuri, 17 Mai 2017

Si fermele de cateva hectare si vaci vor putea accesa fonduri europene de 15.000 de euro, dupa ce miercuri autoritatile romane au scazut sub dimeniunile comerciale pragul de la care fermele din Romania vor putea accesa linia de finantare pentru ferme mici.

Propunere: 36 milioane RON de la stat pentru oieri, la comercializarea lanii

de CZ
Miercuri, 17 Mai 2017

Crescatorii de oi vor putea primi fonduri de pana la 15.000 de euro fiecare, pe o perioada de 3 ani, ca subventii la comercializarea lanii, printr-o schema de ajutor de minimis in valoare de 36 milioane lei (circa 8 milioane euro) de la bugetul de stat, potrivit unei propuneri de hotarare de guvern lansate miercuri de Ministerul Agriculturii.

246 milioane euro, credite bancare pentru pentru IMM-uri romanesti, vor fi disponibili prin 3 banci

de CZ
Miercuri, 17 Mai 2017

Firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania ar urma sa aiba la dispozitie imprumuturi de 246 de milioane de euro, prin 3 banci de pe piata romaneasca, ce au semnat miercuri, la Bruxelles, primele acorduri cu Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI), in cadrul Initiativei pentru IMM-uri.

UPDATE 2 Start-up Nation 2017: Ministrul s-a plans de un "blocaj iminent" si dupa 6 zile spune ca totul e rezolvat. Ce spune sindicatul

de Claudiu Zamfir
Marţi, 16 Mai 2017

Sase zile de foc pentru Programul Start-up Nation, prin care statul ar urma sa acorde firmelor mici si mijlocii foarte noi pana la 44.000 de euro pentru investitii: pe 10 mai 2017 ministrul pentru Mediul de Afaceri se plangea la premierul Grindeanu si la seful PSD, Liviu Dragnea, de un "blocaj iminent" in program, din cauza lipsei de personal si a salariilor mici, iar marti, 16 mai, acelasi ministru spune ca problema s-a rezolvat. UPDATE. Ministrul Petrescu a declarat, pentru StartupCafe, ca a depus la Parlament si amendamente de majorare a salariilor personalului nemultumit care trebuie sa implementeze programul pentru IMM-uri. UPDATE 2: Sindicalistii asteapta rezultate concrete.

S-a adoptat programul prin care crescatorii de porci vor primi de la stat 86 de milioane de euro

de CZ
Marţi, 16 Mai 2017

Guvernul va aloca 86 de milioane de euro din bugetul de stat pentru crescatorii de porci din Romania, prin noul Program "Carne de porc din ferme romanesti", a decis marti Parlamenul.

Platile directe la hectar 2017: Fermieri mai putini, suprafete totale mai mari, raportate pentru banii europeni

de CZ
Marţi, 16 Mai 2017

Fermierii din Romania au depus in numar mai mic cereri unice de plati directe la hectar, in campania din anul 2017, dar pentru o suprafata totala de teren agricol mai mare decat anul trecut, a comunicat marti Ministerul Agriculturii.

Fonduri europene de 25.000 Euro - 3 milioane Euro pentru mici afaceri in tehnologie. Descarca propunerile de ghiduri ale solicitantului

de Claudiu Zamfir
Luni, 15 Mai 2017

Microintreprinderile si firmele mici si mijlocii (IMM) vor putea obtine fonduri europene intre 25.000 de euro si 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro - 3 milioane de euro, din doua linii de finantare destinate afacerilor cu tehnologii noi, cercetare si inovare. Banii vor fi disponibili in Programul Operational Regional, coform proiectelor de ghiduri ale solicitantului scoase in dezbatere publica, deocamdata.

Start-up Nation 2017: Intri in insolventa, statul iti ia ajutorul pe care ti l-a acordat in program

de CZ
Vineri, 12 Mai 2017

In programul Start-up Nation, prin care firmele mici si mijlocii vor putea obtine ajutoare nerambursabile de pana la 200.000 de lei (44.000 euro), statul va recupera acest ajutor de la societatile beneficiare care vor intra in insolventa in perioada contractuala si pe durata celor 3 ani de monitorizare, potrivit schemei de ajutor de minimis.

​LISTE Organizatiile si institutiile care vor putea oferi pana la 25.000 euro ajutor pentru cei care vor sa inceapa o afacere: romi, persoane marginalizate, defavorizati

de Claudiu Zamfir
Vineri, 12 Mai 2017

Un numar de 55 de organizatii non-guvernamentale, autoritati locale si universitati au fost selectate pentru a fi finantate cu fonduri europene pentru a realiza proiece in valoare totala de 237,82 milioane euro, pentru reducerea saraciei in comunitatile marginalizate. Aceste proiecte vor putea include si mici componente de antreprenoriat, in care vor putea primi finantari de pana la 25.000 de euro, pentru deschiderea unei mici afaceri, persoane defavorizate, marginalizate si de etine roma din localitatile acoperite. De asemenea, in cadrul proiectelor si firme deja existente ar putea primi subventii pentru formarea profesionala si ucenicia persoanelor defavorizate sau marginalizate. Anuntul a fost facut vineri de Autoritatea de Management (AM) pentru Programul Operational Capital Uman 2014-2020, din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Statul roman blocheaza zilnic accesul la site-ul prin care fermierii isi raporteaza terenurile pentru platile de la Uniunea Europeana, din cauza numarului prea mare de vizitatori

de CZ
Vineri, 12 Mai 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) blocheaza zilnic, cate 8 ore, logarea fermierilor pe IPA Online, un site public prin care acestia trebuie sa-si raporteze terenurile pentru a primi platile directe la hectar de la Uniunea Europeana, in ultimele zile de depunere a cererilor pe anul 2017, ca urmare a faptului ca sistemul electronic nu mai face fata unui aflux atat de mare de vizitatori.