Proiect sprijinit de :

Parteneri:

Magazinele on-line, obligate sa vanda la aceleasi preturi catre clientii din tari UE diferite

de CZ
Marţi, 25 Apr 2017

Magazinele on-line din Uniunea Europeana vor fi obligate sa trateze la fel clientii din tari diferite ale UE, inclusiv in ceea ce priveste preturile practicate, in comertul on-line transfrontalier, potrivit unei propuneri de regulament european privind interzicerea geo-blockingului, care a trecut, marti, de Comisia pentru piata interna si protectia consumatorului a Parlamentului European.

Patronatele textilistilor se opun unei noi majorari a salariului mimim

de Ovidiu Popica
Marţi, 18 Apr 2017

Asociatia textilistilor din Romania, care grupeaza peste 180 de firme din industria textila, se opune unei noi cresteri a salariului minim pe economie si propune stabilizarea acestuia la nivelul actual. Guvernul a majorat salariul minim, din 1 februarie 2017, cu 16%, la 1450 de lei brut pe luna, dupa o crestere de 19 procente in 2016. Autoritatile planuiesc o noua majorare a salariului minim, din 2018, la cel putin 1550 de lei brut insa patronatele sustin ca masura va duce la concedieri.

Harta: Consultantii fiscali calificati sunt de aproape 9 ori mai putini decat ar fi nevoie pentru noul impozit pe gospodarie. 

de Ovidiu Popica
Joi, 13 Apr 2017

Numarul consultantilor fiscali independenti calificati, activi in acest moment, este 4135 din 5502 inregistrati in total in Registrul Consultantilor Fiscali si al Societatilor de Consultanta Fiscala, arata datele transmise de Camera Consultantilor Fiscali , la solicitarea Hotnews.ro. La acestia se adauga peste 400 de societati de consultanta fiscala. Potrivit Ministrului de Finante, Viorel Stefan, pentru introducerea noului impozit pe venitul global ar fi nevoie de 35.000 de consultanti, platiti de stat sa asigurare consultanta gratuita pentru depunerea declaratiilor de impozit si pentru plata taxelor.

TOP ​Eurostat: Salariile si alte costuri cu forta de munca au crescut brusc, dar tot mici sunt in Romania

de Claudiu Zamfir
Joi, 6 Apr 2017

Romania a avut cea mai mare crestere procentuala a costurilor cu forta de munca, ce includ mai ales salariile, dar nominal nivelul a ramas tot jos in tara noastra comparativ cu restul Uniunii Europene, releva datele publicate joi de Biroul european de statistica Eurostat.

Statul spune ca a redus ajutorul de motorina pentru fermieri ca urmare a scaderii accizelor

de CZ
Miercuri, 5 Apr 2017

Ministerul Agriculturii motoveaza reducerea ajutorului pentru fermieri, destinat procurarii motorinei folosite in agricultura, prin faptul ca de la 1 ianuarie 2017 au fost reduse si accizele la carburant, prin eliminarea supraaccizei de 7 eurocenti pe litru.

Companie de carduri: Magazinele care nu introduc plata cu cardul se sinucid

de CZ
Marţi, 4 Apr 2017

Comerciantii care nu introduc plata cu cardul "se sinucid", in Romania fiind 50 miliarde lei pe carduri, a avertizat, intr-o conferinta, Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia.

Guvernul a majorat tarifele de publicare a actelor in Monitorul Oficial, inclusiv pentru firme

de CZ
Vineri, 31 Mar 2017

Guvernul a majorat tarifele de publicare a diferitelor documente in Monitorul Oficial, inclusiv cele emise de firme.

Proiect Legea Preventiei: Cum vor putea antreprenorii să evite sancțiunile de la ANAF sau Inspectia Muncii. LISTA celor 333 de abateri care nu se vor mai sanctiona din prima

de Claudiu Zamfir
Joi, 30 Mar 2017

Antreprenorii, managerii si alti responsabili din firme vor putea evita o serie intreaga de sanctiuni din partea ANAF sau Inspectiei Muncii, ori alte altor organisme de control, potrivit proiectului Legii preventiei, scos, joi, in dezbatere publica de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Lista sanctiunilor care nu vor mai putea fi aplicate din prima cuprinde 333 de articole de legi, de la Codul Fiscal, Codul Muncii, pana la legislatie legata de site-uri.

Modificare importantă propusă pentru firme: Dividendele să poată fi luate trimestrial, la jumate

de Claudiu Zamfir
Joi, 30 Mar 2017

Patronii si asociatii vor avea posibiliatea sa ia din firme dividende la jumatatea profitului, o data la fiecare trimestru in cursul anului in care se realizeaza, potrivit unei propuneri de lege initiate de mai multi parlamentari de la putere. Propunerea ar ajuta antreprenorii sa scoata bani din firme in cursul anului, pana la distribuirea dividendelor intregi care in prezent se poate face in anul urmator realizarii profitului firmei, in conditiile in care aceste venituri sunt impozitate mai putin decat salariul.

Patroni IMM: Guvernul întârzie adoptarea unor măsuri promise antreprenorilor. Ce vor patronii cu afaceri mici si mijlocii

de CZ
Marţi, 28 Mar 2017

Guvernul este deja în întârziere cu introducerea a șase măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, promise în programul de guvernare, reclamă Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o analiză prezentată marți de Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în cabinetul Grindeanu.

Impozitul specific pentru baruri, restaurante, cazare, explicate de consultantul Cristian Rapcencu

de Redactia
Vineri, 24 Mar 2017

Proiectul normelor de aplicare a impozitului specific pentru afaceri ca restaurantele, barurile sau hotelurile, cunoscut popular si ca "forfetar", contine prcizari privind neaplicarea acestui timp de impozit microintreprinderilor. Lect. univ. Cristian Rapcencu, un apreciat consultant in fiscalitate si contabilitate, explica, pentru cititorii StartupCafe, tratamentul  microintreprinderilor, asa cum reiese acum din proiectul normelor de aplicare, care totusi ar putea suferi modificari.

Aproape 2.500 de firme si-au suspendat activitatea, in primele 2 luni ale anului 2017

de CZ
Miercuri, 22 Mar 2017

​Un numar de 2.467 de firme și-au suspendat activitatea in primele 2 luni ale aului 2017, cu 43,05% mai putine față de primele ianuarie - februarie 2016, releva datele Registrului Comertului, citate miercuri de Agerpres.

Impozitul specific pentru restaurante, baruri, pensiuni: Cum se va aplica (proiect de norme)

de CZ
Marţi, 21 Mar 2017

Firmele care au si obiect de activitate sub incidenta noului impozit specific pentru activitati de cazare si alimentatie publica, cunoscut popular si sub denumirea de "forfetar", nu vor plati acest tip de impozit daca nu desfasoara activitati pe codurile CAEN respective, se arata in proiectul normelor de aplicare a impozitului specific, publicate marti de Ministerul Finantelor Publice.

Proiectul Legii Preventiei: Firmele vor avea 3 luni sa remedieze problemele sesizate de ANAF/ 396 de nereguli vor fi incluse in lege

de DP
Joi, 16 Mar 2017

Firmele vor avea 3 luni la dispozitie pentru remedierea unei probleme constatate de catre inspectorii ANAF, iar lista contraventiilor pentru care va fi aplicata legea va include 396 de nereguli releva cea mai recenta varianta de proiect al legii preventiei, obtinuta de HotNews.ro.

Romanii au platit anul trecut cu cardul taxe si impozite in valoare de 360 de milioane de lei, in crestere cu 50%

de Luminita Pirvu
Luni, 13 Mar 2017

Romanii au platit, anul trecut, cu cardul taxe si impozite in valoare de 360 milioane lei (80 milioane euro), in crestere cu 50% fata de anul anterior, datorita dublarii numarului de plati online si a extinderii retelei de acceptare potrivit datelor Visa citate de agentia news.ro.

Propunere de lege: Pedepse cu inchisoare mai mari in afacerile cu produse falsificate. Lista de metode de falsificare in comert

de CZ
Joi, 9 Mar 2017

Persoanele care falsifica alimente, suplimente alimentare, medicamente sau bijuterii, ori care vand astfel de produse falsificate, cu buna stiinta, vor risca pedespe cu inchisoarea mai mari decat in prezent, potrivit unei propuneri de lege depuse la Parlament.

Controale ANAF la firme, incepand din aprilie 2017

de CZ
Joi, 9 Mar 2017

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va demara, din aprilie 2017,  controale la firme mici, mijlocii si mari, privind declaratiile fiscale si stabilirea bazelor de impozitare pentru taxa pe valoare adaugata (TVA) si impozitul pe profit aferent anului 2016, a anuntat, joi, ANAF, intr-un comunicat.

​DOCUMENT Propunere legislativa: Scutiri de taxe si impozite pentru cazinouri, magazine, pensiuni, energie regenerabila in anumite zone ale tarii

de Claudiu Zamfir
Miercuri, 8 Mar 2017

Oamenii de afaceri care isi vor deschide cazinouri, sali de jocuri de noroc, dar si magazine, pensiuni sau afaceri cu energie regenerabila pe anumite tipuri de insule ori grinduri care acum sunt putin atractive pentru activitati economice vor putea beneficia de scuturi de taxe si impozite, potrivit unei propuneri legislative. Terenurile ar urma sa fie luate in concesiune de catre oamenii de afaceri de la autoritatile locale.

Scutirea de impozitul pe venit de 16% pentru programatorii cu studii medii: Ministrul Comunicatiilor a anuntat cand se va aplica

de CZ
Miercuri, 8 Mar 2017

Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, a anunţat, miercuri, cand ar urma sa se aplice scutirea de impozitul pe venit de 16% si pentru programatorii care au doar studii medii.

Patroni si manageri din Romania, ingrijorati ca tot ei vor plati marirea salariilor bugetarilor

de CZ
Marţi, 7 Mar 2017

Antreprenori si manageri de firme din Romania, reuniti in organizatia Romanian Business Leaders (RBL), i-au adresat marti premierului Sorin Grindeanu o scrisoare deschisa in care isi exprima ingrijorarea ca tot ei vor suporta "nota de plata" a majorarii salariilor promise de Guvern bugetarilor.