Proiect sprijinit de :

Parteneri:

Cum vor putea firmele sa transmita si sa primeasca pe internet documente de la ANAF

de CZ
Miercuri, 24 Mai 2017

Firmele si alte persoane juridice vor putea sa transmita si sa primeasca on-line  diverse documente in relatia cu Fiscul, prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), potrivit unui ordin de ministru care va intra in vigoare de la 1 iunie 2017. Ordinul detaliaza procedura prin care se vor desfasura aceste operatii, printre care si necesitatea ca firmele sa aiba certificat de semnatura electronica.

Razie ANAF la legume-fructe incepand din mai 2017

de CZ
Luni, 22 Mai 2017

Directia generala antifrauda fiscala a demarat o operatiune pentru verificarea si monitorizarea, pe perioada verii, a centrelor comerciale, pietelor, targurilor si a altor spatii, in unde sunt comercializate en-gros "marfuri de tipul fructelor si/ sau legumelor proaspete", a informat, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Legea preventiei merge la Parlament: Firmele vor putea fi pasuite cu 267 de contraventii de la ANAF si alte organe de control

de CZ
Joi, 18 Mai 2017

Firmele din Romania vor putea fi iertate de 267 de sanctiuni contraventionale la prima abatere, prin proiectul legii prevenției, adoptat joi de Guvern si transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului.

UPDATE Service-uri independente: Clientii isi vor putea repara masina, pe asigurare, in orice atelier

de CZ
Marţi, 16 Mai 2017

Un amendament adoptat marti de trei comisii din Camera Deputatilor la legea care va reglementa asigurarile auto obligatorii RCA va permite proprietarilor de masini sa fie despagubiti indiferent de service-ul in care isi vor repara masina, a declarat marti presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean, ciat de News.ro. UPDATE. Legea a fost adoptata de Parlament.

Modificari cerute de service-uri auto independente la legislatia privind RCA

de CZ
Luni, 15 Mai 2017

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a solicitat parlamentarilor modificarea a doua articole din legea care reglementeaza asigurarile auto de raspundere civila obligatorii (RCA), in contextul in care termenul de plata a despagubirii a fost extins in legea RCA de la 10 zile la 40 de zile, iar in Romania nu exista preturi de referinta pentru bunuri si servicii.

Propunere: Firmele ar putea acorda angajatilor o durata minima mai mare a concediului de odihna

de CZ
Vineri, 12 Mai 2017

Firmele ar urma sa acorde angajatilor mai multe zile de concediu si ar putea sa introduca saptamana de lucru de 4 zile cu norma intreaga, dupa cum prevad doua propuneri de lege depuse in Parlament.

Micii comercianti cer ANAF sa permita vanzarea de pachete de tigari neconforme din stocuri si dupa termen

de CZ
Vineri, 12 Mai 2017

Patroni reuniti in Asociatia Nationala a Comerciantilor Mici si Mijlocii din Romania (ANCMMR) a trimis o scrisoare Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in care ii cer sa permita vanzarea de produse din tutun fabricate conform vechii legislatii pana la epuizarea stocurilor actuale.

Legea preventiei, care va ierta firmele de sanctiuni ale ANAF, mai aproape de adoptare

de CZ
Joi, 11 Mai 2017

Proietul Legii preventiei, prin care firmele ar urma sa evite primele sanctiuni din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Inspectiei Muncii sau Protectiei Consumatorului, a primit majoritatea avizelor necesare in cadrul Guvernului si urmeaza sa fie aprobata, probabil, saptmana viitoare de catre Executiv, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

Ai angajati cu program partial? Din iunie ai putea plati contributii la nivel de salariu minim brut pe tara. ACTUALIZARE: detalii de la ministrul finantelor

de Ovidiu Popica
Luni, 8 Mai 2017

Antreprenorii care platesc salariati cu program partial de lucru (de regula 2 ore sau 4 ore pe zi) ar urma sa plateasca, de la 1 iunie 2017, contributii la nivelul salariului minim brut pe tara, se arata in programul de convergenta 2017-2020, recent aprobat de Guvernul Romaniei. Potrivit statisticilor Ministerului Muncii, la finalul lui decembrie 2016, erau inregistrate aproape 1 milion de contracte partiale dintr-un total de peste 6,2 milioane contracte individuale de munca.

ACTUALIZARE: Ministrul finantelor a declarat pentru Hotnews ca sunt vizate doar contractele part-time care sunt unica sursa de venit, ca masura ar putea fi pusa in practica, de la 1 iulie, nu iunie si doar pentru acest an.

DOCUMENT Modificare importanta pentru antreprenori, propusa: Mai multe firme in apartament, mai multe SRL-uri cu acelasi asociat unic

de Claudiu Zamfir
Vineri, 5 Mai 2017

Un antreprenor va putea avea, ca asociat unic, mai multe societati cu raspundere limitata (SRL), iar un imobil va putea gazdui sediile sociale pentru mai multe firme, indiferent de numarul camerelor, potrivit unei propuneri de lege initiate de 34 de parlamentari din opozitie si de la putere.

  • Descarca propunerea de lege pentru modificarea Legii 31/1990 a societatilor.

Modificari la aplicarea impozitului pe profit, a impozitului pe venitul microintreprinderilor si a TVA

de CZ
Joi, 27 Apr 2017

Guvernul a modificat și completat joi normele metodologice de aplicare a Codului fiscal în ceea ce privește impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe venit, contribuţiile sociale obligatorii și taxa pe valoarea adăugată (TVA), potrivit unui comunicat remis StartupCafe.ro.

Top negru: Romania, tara UE cu cea mai mare rata a accidentelor de munca fatale

de CZ
Joi, 27 Apr 2017

Romania are cea mai mare rata a accidentelor de munca fatale din Uniunea Europeana, de 3 ori peste media UE, potrivit celor mai recente date disponibile, publicate joi de Biroul european de statistica Eurostat.

Magazinele on-line, obligate sa vanda la aceleasi preturi catre clientii din tari UE diferite

de CZ
Marţi, 25 Apr 2017

Magazinele on-line din Uniunea Europeana vor fi obligate sa trateze la fel clientii din tari diferite ale UE, inclusiv in ceea ce priveste preturile practicate, in comertul on-line transfrontalier, potrivit unei propuneri de regulament european privind interzicerea geo-blockingului, care a trecut, marti, de Comisia pentru piata interna si protectia consumatorului a Parlamentului European.

Patronatele textilistilor se opun unei noi majorari a salariului mimim

de Ovidiu Popica
Marţi, 18 Apr 2017

Asociatia textilistilor din Romania, care grupeaza peste 180 de firme din industria textila, se opune unei noi cresteri a salariului minim pe economie si propune stabilizarea acestuia la nivelul actual. Guvernul a majorat salariul minim, din 1 februarie 2017, cu 16%, la 1450 de lei brut pe luna, dupa o crestere de 19 procente in 2016. Autoritatile planuiesc o noua majorare a salariului minim, din 2018, la cel putin 1550 de lei brut insa patronatele sustin ca masura va duce la concedieri.

Harta: Consultantii fiscali calificati sunt de aproape 9 ori mai putini decat ar fi nevoie pentru noul impozit pe gospodarie. 

de Ovidiu Popica
Joi, 13 Apr 2017

Numarul consultantilor fiscali independenti calificati, activi in acest moment, este 4135 din 5502 inregistrati in total in Registrul Consultantilor Fiscali si al Societatilor de Consultanta Fiscala, arata datele transmise de Camera Consultantilor Fiscali , la solicitarea Hotnews.ro. La acestia se adauga peste 400 de societati de consultanta fiscala. Potrivit Ministrului de Finante, Viorel Stefan, pentru introducerea noului impozit pe venitul global ar fi nevoie de 35.000 de consultanti, platiti de stat sa asigurare consultanta gratuita pentru depunerea declaratiilor de impozit si pentru plata taxelor.

TOP ​Eurostat: Salariile si alte costuri cu forta de munca au crescut brusc, dar tot mici sunt in Romania

de Claudiu Zamfir
Joi, 6 Apr 2017

Romania a avut cea mai mare crestere procentuala a costurilor cu forta de munca, ce includ mai ales salariile, dar nominal nivelul a ramas tot jos in tara noastra comparativ cu restul Uniunii Europene, releva datele publicate joi de Biroul european de statistica Eurostat.

Statul spune ca a redus ajutorul de motorina pentru fermieri ca urmare a scaderii accizelor

de CZ
Miercuri, 5 Apr 2017

Ministerul Agriculturii motoveaza reducerea ajutorului pentru fermieri, destinat procurarii motorinei folosite in agricultura, prin faptul ca de la 1 ianuarie 2017 au fost reduse si accizele la carburant, prin eliminarea supraaccizei de 7 eurocenti pe litru.

Companie de carduri: Magazinele care nu introduc plata cu cardul se sinucid

de CZ
Marţi, 4 Apr 2017

Comerciantii care nu introduc plata cu cardul "se sinucid", in Romania fiind 50 miliarde lei pe carduri, a avertizat, intr-o conferinta, Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia.

Guvernul a majorat tarifele de publicare a actelor in Monitorul Oficial, inclusiv pentru firme

de CZ
Vineri, 31 Mar 2017

Guvernul a majorat tarifele de publicare a diferitelor documente in Monitorul Oficial, inclusiv cele emise de firme.

Proiect Legea Preventiei: Cum vor putea antreprenorii să evite sancțiunile de la ANAF sau Inspectia Muncii. LISTA celor 333 de abateri care nu se vor mai sanctiona din prima

de Claudiu Zamfir
Joi, 30 Mar 2017

Antreprenorii, managerii si alti responsabili din firme vor putea evita o serie intreaga de sanctiuni din partea ANAF sau Inspectiei Muncii, ori alte altor organisme de control, potrivit proiectului Legii preventiei, scos, joi, in dezbatere publica de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Lista sanctiunilor care nu vor mai putea fi aplicate din prima cuprinde 333 de articole de legi, de la Codul Fiscal, Codul Muncii, pana la legislatie legata de site-uri.