Claudiu Zamfir

Demisie importantă de la vârful Revolut: Directorul financiar (CFO) al aplicației pleacă după 2 ani în funcție

aplicatie-revolut-dreamstime

Aplicația de servicii financiare Revolut, utilizată și în România de milioane de consumatori, trece printr-o schimbare notabilă în rândul managementului: directorul financiar (CFO) al companiei, Mikko Salovaara, a demisionat, după aproximativ 2 ani în funcție - scrie presa internațională.

Potrivit Sifted, Mikko Salovaara a spus că demisionează din compania londoneză din „motive personale”. Publicația britanică menționează că, în urmă cu 2 luni, finanțistul american spunea că se aștepta ca Revolut să primească, în sfârșit, mult-dorita licență bancară britanică, „într-un termen apropiat”. De asemenea, fondatorul și CEO-ul companiei, Nikolay Storonsky, și-a exprimat frustrarea privind lunga așteptare a licenței bancare britanice, pe care Revolut nu a primit-o până acum.

Mikko Salovaara a venit la Revolut în ianuarie 2021, mai întâi ca vicepreședinte, iar din aprilie 2021 a fost numit chief financial officer (CFO) al grupului. El a venit în companie după ce, în 2019, un alt manager a demisionat tot din poziția de CFO, Peter O'Higgins.

Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a lucra ca CFO al Revolut și rămân încrezător în succesul viitor al firmei” - a spus Salovaara, într-un mesaj pe WhatApp transmis CNBC, după ce a demisionat.

În martie 2023, un auditor a afirmat că nu poate verifica independent circa trei sferturi din veniturile Revolut, de 795 de milioane de dolari, pe 2021, an în care compania a trecut, în sfârșit, pe profit. Un purtător de cuvânt al Revolut a precizat, însă, că demisia CFO-ului firmei nu are nicio legătură cu această chestiune, conform CNBC.

Deși în Marea Britanie, unde a fost fondată, Revolut nu deține licența bancară pentru piața locală, aplicația operează, din 2019, în Uniunea Europeană (inclusiv în România) cu o licență bancară europeană emisă de Banca Națională a Lituaniei, țară membră UE și a Zonei Euro.

În aceste condiții, în România, ANAF știe dacă un agent economic primește bani prin aplicația fintech Revolut sau prin alte platforme de plăți, după cum a declarat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș.

Întrebat într-un interviu acordat HotNews dacă ANAF poate urmări plățile efectuate prin Revolut, Heiuș a spus:

„Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani, care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme”

În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a mai spus Heiuș, continuând: „mai greu, mai ușor, dar se poate”.

Revolut a avut primul său an întreg pe profit în 2021, după 6 ani de pierderi, conform bilanțului publicat de compania fintech în anul 2023. Astfel, în anul 2021, Revolut a reușit un profit net de 26,3 milioane de lire sterline, după ce în anul 2020 ieșise cu o pierdere netă de 223,6 milioane de lire sterline. În perioada 2015-2021, Revolut a obținut investiții de 2 miliarde de dolari de la diferiți investitori externi, conform Crunchbase.

Compania de finanțe personale și tranzacții a fost fondată în anul 2015, la Londra, de către Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO).

În prezent, Revolut spune că are peste 28 milioane de utilizatori în lume. În România, aproape 2,8 milioane de utilizatori folosesc aplicația Revolut, pentru diverse operațiuni: transfer de bani, plăți online, schimb valutar, tranzacții crypto.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4957
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri