Claudiu Zamfir

Revolut cumpără startup-ul unui român

Thumbnail

Compania de tehnologii financiare Revolut a anunțat că achiziționează un startup fintech pentru domeniul ospitalității, fondat de un antreprenor român alături de doi asociați străini.

Startup-ul Nobly POS a fost fondat la Londra, în 2013, de antreprenorul român  George Urdea (CEO), alături de Sebastiaan Bruinsma și Royce Fullerton. Revolut a anunțat, joi, oficial, achiziția, dar nu a dezvăluit și prețul pe care îl plătește.

Astfel, Revolut, cunoscut mai ales pentru aplicația financiară sa folosită de persoane fizice, vrea să-și extindă oferta  Revolut Business pentru a „servi sectoarele restaurantelor si ospitalității”.

Nobly a dezvoltat un sistem ePOS cuprinzător pentru restaurante, baruri, cafenele și alți comercianți, care au nevoie de o soluție completă pentru gestionarea afacerii.

Soluțiile Nobly cuprind managementul inventarului, date inteligente, managementul personalului, CRM (managementul relației cu clienții), programe de promoții și fidelizare a clienților, gestionarea meniurilor, comenzi mobile și livrare, procesarea plăților. Toate acestea, pot fi integrate cu softuri de contabilitate și alte soluții terțe.

De altfel, Nobly era integrat deja cu Revolut. Startup-ul londonez cu „ADN românesc” are clienți în Marea Britanie, SUA, Canada, Australia și Irlanda.

George Urdea a terminat liceul în anul 2005, la „Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, după care absolvit managementul la Universitatea Româno-Americană (2009). În 2009, a plecat în Marea Britanie și a făcut un masterat în Management, la Universitatea din Leicester. În România, a făcut doar stagii de practică la Bursa de Valori București și la compania Procter&Gamble. Apoi, a lucrat la Londra, din 2009 până în 2014, la o aplicație de creditare (TotallyMoney) și la compania de consultanță McKinsey. În septembrie 2013 a deschis Nobly POS alături de cei doi co-fondatori.

Nobly POS a fost achiziționat de Revolut. Mulțumesc tuturor celor care au participat la această călătorie interesantă, de 8 ani. Acest nou capitol va fi plin de oportunități incitante și de multă dezvoltare”, anunțat George Urdea, co-fondator și CEO la Nobly POS, pe LinkedIn.

„Am construit Nobly pentru a le permite patronilor de afaceri mici și echipelor lor să își servească mai bine clienții. Alăturându-ne Revolut, deschidem posibilitatea de a duce experiența comerciant-consumator la un alt nivel, prin conectarea datelor de la punctele de vânzare cu super-aplicația financiară Revolut” - a mai spus el, citat de comunicatul Revolut.

Echipa lui Urdea se va alătura Revolut. „Produsul ePOS de la Nobly va îmbunătăți oferta noastră Revolut Business pentru a ușura viața firmelor din sectorul ospitalității. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa pentru a construi mai multe funcții care să ne susțină creșterea puternică” - a spus Nik Storonsky, CEO și cofondator al Revolut.

Reamintim că Revolut, care activează și pe piața din România, a fost evaluat la 33 de miliarde de dolari, după ce a obținut o rundă de investiții de 800 de milioane de dolari, în iulie 2021.

Parallax

Vizualizari
6893
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri