Redactia StartupCafe.ro
ANAF știe dacă un agent economic primește bani prin aplicația fintech Revolut sau prin alte platforme de plăți, a declarat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, care a avertizat că va face controale la manichiursite și la profesorii care dau meditații.
Întrebat într-un interviu acordat HotNews dacă ANAF poate urmări plățile efectuate prin Revolut, Heiuș a spus:
„Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani, care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme”
„În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a mai spus Heiuș, continuând: „mai greu, mai ușor, dar se poate”.
Recent, ANAF a derulat un proiect pilot pentru conformarea fiscală a manichiuristelor, saloanele de înfrumusețare primind informări în acest sens.
„Noi am trimis la niște segmente de meserii la care aveam informații din cadrul industriilor: <<Nu lucrăm corect, ne plătim chiria, avem oameni angajați dar în același timp, eu sunt la parterul blocului, iar la etajul 3 mai sunt încă două care lucrează fără acte>>. Noi atunci am încercat să vedem care ar fi elementele țintă și să trimitem și să le spunem că nu-i corect cum desfășori și că ar trebui să se autorizeze, să îndeplinească condițiile ca să respecte legea. Prevenția e la fel de importantă ca și controlul” - a mai spus șeful ANAF.
Și profesorii care dau meditații sunt vizați de ANAF, în urma unor plângeri.
„Este firesc să fie, la un moment dat, controale peste tot. Noi avem un telefon unic cu care suntem sesizați cu tot felul de lucruri. Suntem sesizați și cu profesori care dau meditații. Întotdeauna mergem când suntem sesizați. O să fim sesizați la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare. De obicei, sesizările astea sunt la nemulțumirile clienților. Obținem informații referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foștii angajați. Ești obligat să te duci în control. În momentul în care cineva îți face o reclamație, trebuie să te duci” - a mai afirmat șeful Fiscului, în interviul acordat HotNews.
Citește pe HotNews tot interviul cu președintele ANAF, Lucian Heiuș...