Raluca Abrihan

Revolut obține licența bancară în Europa

Thumbnail

Startup-ul fintech Revolut a obținut licența bancară europeană și va începe operațiunile în 2019. De asemenea, aplicaţia anunţă că va începe să accepte depozite și să ofere împrumuturi, atât pentru persoane fizice cât și juridice.

Revolut va începe implementarea licenței anul viitor, concentrându-se inițial asupra țărilor europene mai mici, înaintea extinderii ulterioare pe piețele-cheie precum Marea Britanie, Franța sau Polonia.

Licență bancară va permite utilizatorilor să își depună salariile direct în Revolut, iar depozitele vor fi garantate până la 100.000 euro prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum și împrumuturi atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Aplicaţia spune că deschide în prezent între 8.000 și 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzacționează lunar peste 4 miliarde de dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna decembrie 2017.

Revolut a anunțat planurile de a se extinde pe alte piețe în afara Europei și preconizează că va lansa în Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia și Noua Zeelandă în prima parte a anului viitor. Expansiunea globală va permite utilizatorilor Revolut din Europa să aibă detalii locale de cont în noile piețe și să transfere bani gratuit, imediat, către aceste piețe.

În România aplicaţia are peste 115.000 de utilizatori.

Revolut a fost înființat în iulie 2015 şi are sediul central la Londra, are peste 3.200.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 245 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 32 miliarde de dolari.

Citește și:

Startup-ul Revolut care permite transferul de bani și bitcoin se lansează în România

 

Parallax

Vizualizari
7534
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri