Raluca Abrihan

Startup-ul Revolut care permite transferul de bani și bitcoin se lansează în România

Thumbnail

Firma fintech Revolut anunță lansarea oficială a serviciilor sale în România începând cu luna mai. Startup-ul vrea 100.000 de utilizatori la noi în ţară, până la finele anului. Iată ce vor putea face românii cu această aplicaţie de transfer de bani.

Prin acest serviciu utilizatorii îşi deschi un cont curent în aplicație, pot să efectueze transferuri domestice și internaționale gratuite, să dețină și să schimbe 25 de monede în aplicație folosind cursul de schimb interbancar și să cheltuie bani în întreaga lume, în 130 de monede, folosind un card contactless VISA sau MasterCard. De asemenea, există şi o variantă pentru companii - “Revolut Business” şi sunt peste 25.000 de firme care folosesc acest serviciu, potrivit startup-ului.

Revolut oferă servicii precum debit direct, depozite de economii inteligente “Vaults”, asigurare de călătorie bazată pe geolocalizare și expunere exclusivă la criptomonede, utilizatorii Revolut se bucură de tehnologie de ultimă generație. Aceștia pot până și să cumpere și să tranzacționeze Bitcoin, Litecoin și Ethereum prin simpla apăsare a unui buton, direct din aplicație – explică oficialii companiei.

Revolut este compania fintech înființată în Londra cu misiunea ambițioasă de a înlătura granițele fizice și de a elimina taxele bancare ascunse, va deschide un birou în România în luna mai, a anunțat Andrius Biceika, Head of Country Managers, pe scena conferinței Emerging Fintech for the Real Economy care a avut loc în București.

Formată dintr-un Country Manager și o echipă de marketing de mici dimensiuni, echipa locală a Revolut va fi responsabilă de creșterea și dezvoltarea pieței din România, precum și crearea unei revoluții financiar-bancare autohtone – au mai anunţat reprezentanţii firmei.

Revolut, firma londoneză, lansată în iulie 2015 a fost fondată de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko şi are, în prezent, peste 1.800.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 70 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 12 miliarde de dolari. Startup-ul a obținut finanțări de 90 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures sau Ribbit Capital.

”Revolut are în acest moment peste 25.000 de utilizatori în România care au încredere în noi pentru a le gestiona banii. În 2017 aceștia au cheltuit 3 milioane de dolari și au economisit peste 150.000$ alegând Revolut în detrimentul băncilor tradiționale. Am ajuns la aceste rezultate organic, fără investiții în marketing. Suntem convinși că putem depăși 100.000 de utilizatori în România până la finalul anului cu susținerea echipei locale. În timp ce băncile tradiționale percep un comision de schimb valutar de până la 5%, clienții noștri au posibilitatea să transfere și să cheltuie bani oriunde în lume folosind cursul de schimb valutar real, cel interbancar. Fără taxe și comisioane bancare ascunse! Suntem aici pentru a încheia monopolul băncilor mari care au profitat de clienții lor prea mult timp, cu taxe și comisioane ascunse și tehnologie îndoielnică!”, a spus Andrius Biceika, Head of Country Managers, Revolut.

Startup-ul Revolut ar putea deveni unicorn

Parallax

Vizualizari
5467
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri