Adi Iacob

Startup-ul Revolut care permite transferul de bani și bitcoin ar putea deveni unicorn

Thumbnail

Revolut, un start-up fintech din Marea Britanie care permite utilizatorilor să transfere bani în diferite valute și criptomonede (bitcoin, Ether și Litecoin), ar putea deveni unicorn, ajungând să fie evaluat la 1,4 miliarde de dolari, în urma unei noi runde de finanțare.

Startup-ul britanic a fost creat în anul 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Revolut oferă servicii precum conturi curente sau carduri ce oferă posibilitatea de a face tranzacții într-o varitate de valute și criptomonede la cotații mai mici decât cele bancare.

DST Global, o firmă de investiții fondată de investitorul rus Yuri Milner, este așteptată să conducă o rundă de finanțare care să propulseze evaluarea startup-ului la aproximativ 1,4 miliarde de dolari, scrie Recode. Reprezentanții Revolut au pitch-uit investitori în ultimele luni, dorind să obțină investiții de aproximativ 150 de milioane de dolari, dar suma totală acumulată ar putea urca acum la 250 milioane de dolari. Runda de finanțare nu este încă închisă.

Vara trecută, valoarea startup-ului cu sediul în Londra a fost evaluată la aproximativ 200 de milioane de lire sterline (255 milioane de dolari la acel moment), potrivit PitchBook, fără a include noile investiții.

Potrivit Recode, creșterea valorii de cinci ori nu este normală și este un eveniment rar în perioade dificile pentru domeniul financiar sau industria fintech. Compania britanică a înregistrat o creștere a volumului tranzacțiilor, care potrivit reprezentanților Revolut ajung la 1,5 miliarde de dolari pe lună.

Startup-ul condus de CEO-ul Nikolay Storonsky funcționează ca o bancă digitală, permițând utilizatorilor să transfere bani în diferite valute fără taxe de tranzacție. Compania susține că are  1,7 milioane de utilizatori și aproximativ 350 de angajați.

Revolut, care are o vechime de patru ani în piață, obține bani prin alte taxe și oferte premium. 

Startup-ul a spus că a atins pragul de rentabilitate în luna decembrie. Declarația a venit în momentul în care compania a lansat noi proiecte care ar putea împinge profitabilitatea mai departe: Revolut și-a prezentat recent planurile de extindere în Statele Unite, iar acum permite clienților să transforme monede fiat în criptomonede precum bitcoin.

Concurentul său de top, TransferWise, a fost evaluat ultima dată la 1,6 miliarde de dolari și este susținut de firme de capital de risc, inclusiv Andreessen Horowitz.

DST s-a concentrat din ce în ce mai mult pe sectorul fintech în ultimele luni. Firma de investiții conduce, de asemenea, o rundă de 350 de milioane de dolari pentru Robinhood, un start-up care se ocupă cu stock trading, evaluat la 1,3 miliarde de dolari, potrivit TechCrunch.

Surse: RecodeTechCrunch

Parallax

Vizualizari
3156
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri