Denisa Crăciun

Un startup fintech austriac, cu o româncă în management, a ajuns să valoreze 4 miliarde dolari

Thumbnail

Platforma digitală de investiții Bitpanda va primi o finanțare de 263 de milioane de dolari, la o evaluare de 4,1 miliarde de dolari, pentru a-și dezvolta echipa și pentru a investi în tehnologie și expansiune internațională.

Din echipa managerială a fintech-ului austriac face parte și Irina Scarlat, Chief Growth Officer (CGO) Bitpanda. Aceasta a fost conuntry manager Revolut în România.

Runda de investiții serie C a Bitpanda este condusă de Valar Ventures, o companie de venture capital din New York, cu participarea LeadBlock Partners, Jump Capital, Alan Howard și REDO Ventures și va primi autorizarea de la Autoritatea Piețelor Financiare din Austria (FMA).

Bitpanda a fost înființată în Austria în 2014 de Eric Demuth, Paul Klanschek și Christian Trummer și a pornit inițial ca o platformă de trading de criptomonede.

Ulterior, compania s-a transformat într-o platformă de investiții care le oferă utilizatorilor libertatea de a investi în acțiuni fracționare fără comisioane, criptomonede sau metale prețioase, cu orice sumă de bani disponibilă. În prezent, are peste 3 milioane de utilizatori.

„Am pornit Bitpanda în 2014 cu o viziune clară: să aducem investițiile mai aproape de oameni, oriunde s-ar afla. […] Suntem de asemenea recunoscători pentru votul de încredere primit de la investitorii noștri, noi și existenți, în această rundă de investiții. Suntem nerăbdători să lucrăm împreună ca să dezvoltăm Bitpanda în platforma #1 de investiții din Europa și nu numai”, a spus Eric Demuth, Co-Fondator și Co-CEO al Bitpanda.

Parallax

Vizualizari
2016
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri