Claudiu Zamfir

Ce venituri și pierderi a avut Revolut pe un an

Thumbnail

Startup-ul Revolut, ale cărui carduri și aplicație sunt folosite și în România, a avut în anul 2018 venituri totale de 58,2 milioane de lire sterline, cu pierderi de nete de 32,8 milioane de lire sterline, potrivit datelor comunicate miercuri de firma de tehnologie financiară (fintech), într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

„Principalele costuri directe ale companiei sunt în continuare schemele de carduri, costurile de acquiring și cele corespunzătoare achiziției de noi utilizatori. Costurile asociate vânzărilor au crescut cu 247%, îmbunătățind marja de profit brut a companiei, creșterea fiind mai mică decât cea înregistrată de venituri”, a informat startup-ul britanic, care și-a prezentat raportul financiar aferent anului 2018.

Revolut în cifrele pe anul 2018:

 

  • Veniturile totale au ajuns la 58,2 milioane de lire, o creștere cu 354% (în 2017, veniturile Revolut au fost de 12,8 milioane de lire)
  • După plata taxelor, pierderile înregistrate de Revolut sunt de 32,8 milioane de lire, „generate de investiții constante în dezvoltarea de noi produse și servicii” (în 2017 pierderile au fost de 14,8 milioane de lire).
  • Costurile au crescut cu 247%.
  • Numărul total al utilizatorilor de conturi Metal, lansate în august 2018, și al abonaților Premium a crescut cu 157% pe parcursul anului 2018

Revolut în 2019:

 

  • Revolut estimează creșterea veniturilor în 2019 de trei ori mai mare decât în anul 2018.
  • Numărul de utilizatori al serviciului depășește 7 milioane, cu peste 800.000 de utilizatori înregistrați în fiecare dintre lunile august și septembrie. În decembrie 2018 Revolut avea 3,6 milioane de utilizatori, iar în decembrie 2017, 1,1 milioane de utilizatori.
  • Revolut spune că are astăzi 3,7 milioane de utilizatori activi lunar și o medie de 1,1 milioane de utilizatori activi zilnic.
  • Volumul total al tranzacțiilor a depășit 85 de miliarde de dolari, de la lansarea Revolut în 2015 până în prezent.
  • Numărul total al angajaților Revolut depășește 1400, iar compania a anunțat recent investiții în deschiderea unui hub de tehnologie în Berlin, a unui nou birou în Cracovia și a unui hub suplimentare pentru servicii clienți și conformitate în Porto.

„(...) Ne menținem planurile ambițioase de creștere și extindere internațională, care acum sunt alimentate și de îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește profitabilitatea, dar și de numirile în funcții cheie pe care le-am făcut între timp”, a declarat Nikolai Storonsky, CEO-ul Revolut.

Startup-ul fintech Revolut a fost înființat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Până acum, firma a atras investiții de 336 de milioane de dolari și a ajuns să fie evaluată la 1,7 miliarde de dolari.

În prezent, serviciile Revolut sunt folosite în mai mult de 30 de țări, printre care și România. Revolut și-a deschis un birou local în România în luna mai 2018, având-o pe Irina Nicoleta Scarlat în funcția de country manager. Aproximativ 100.000 de români utilizează serviciile Revolut.

Directorul general (CEO) și cofondatorul Revolut Nikolay Storonsky (35 de ani) s-a născut în Rusia, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, este manager în Gazprom, compania energetică deținută de statul rus. Tânărul Nikolay Storonsky a studiat fizica și economia la Moscova și a lucrat pentru bănci occidentale ca Lehman Brothers  și Credit Suisse. CEO-ul Revolut are o avere estimată la circa 500 de milioane de dolari.

Celălalt cofondator al startupului fintech, Vlad Yatsenko, a lucrat ca programator la Credit Suisse și  Deutsche Bank, iar la Revolut ocupă poziția de director tehnic (CTO).

Citește și:

VIDEO Fondator Revolut: Ce produse noi va lansa aplicaţia şi cum vede faptul că unii utilizatori ar putea folosi platforma pentru evaziune

Parallax

Vizualizari
7818
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri