Claudiu Zamfir

El e antreprenorul român care și-a vândut firma către Revolut. „România nu a fost niciodată într-un loc mai bun decât acum”

Thumbnail

Un antreprenor român stabilit în Anglia a reușit recent un exit de succes: și-a vândut firma către gigantul fintech Revolut. Într-un interviu video, George Urdea (35 de ani) povestește cititorilor StartupCafe.ro cum vede el acum România, după 12 ani de când a plecat din țară, și ne împărtășește câte ceva din „rețeta secretă” prin care afacerea lui cu 20 de angajați, Nobly POS, a atras atenția unei companii globale cu mii de oameni în echipă, evaluate la 33 de miliarde de dolari.

Startup-ul l-a deschis la Londra, alături de doi cofondatori. Pe unul dintre ei, Royce Fullerton, un american techie, cu doctorat, l-a cunoscut pe net, pe un site care se numea chiar așa: „Get a co-founder”. Pe cel de-al doilea cofondator, Sebastiaan Bruinsma, un olandez cu experiență în finanțe, l-a găsit la Londra. Așa și-a început George afacerea în urmă cu 8 ani, după mai multe încercări și călătorii care l-au purtat din România în Anglia, India, America de Sud și iar în Anglia.

Acum l-am găsit la București. A venit în România pentru Crăciun și Anul Nou...

Urmărește AICI interviul video cu George Urdea, fondator Nobly POS.
 

George Urdea - cele mai interesante declarații la StartupCafe.ro:

  1. Ce este Nobly POS? „Nobly este o suită de produse pentru HoReCa. Este ca un sistem de operare pentru restaurante, baruri și cafenele. Ce înseamnă asta? E un sistem online, o platformă pe care micii comercianți - proprietari de baruri, restaurante, cafenele - se pot loga, pot să-și administreze inventarul, avem o selecție și o grămadă de opțiuni pentru diverse tipuri de business-uri”.
  2. Investițiile obținute de startup-ul lui George Urdea. „În total am ridicat aproape 10 milioane (lire sterline – n.r.) investiții, în cei 8 ani. Deal-ul (vânzarea firmei către Revolut-n.r.) a fost win-win pentru investitori, pentru clienți în primul rând- pentru că beneficiază de produse complementare, se integrează foarte bine în portofoliul Revolut-, și pentru toată lumea care a fost implicată în business”.
  3. De la parteneriat la achiziție. „Revolut ne-a abordat anul acesta, la început pentru un parteneriat. Ideea era să integrăm cele două produse printr-un parteneriat și, pe măsură ce echipele s-au cunoscut și am explorat mai mult ce am putea să facem cu cele două produse și cele două companii, ei au decis că ar fi mai bine să achiziționeze Nobly decât să se limiteze la un parteneriat”.
  4. Rețeta „secretă” a lui George. „Ce le-a plăcut (celor de la Revolut) a fost produsul, echipa noastră a construit un produs ușor de folosit , scalabil și intuitiv. Și inclusiv interfața noastră e cumva similară cu cea a Revolut. Deci: produsul, reputația care spune cât de apreciat e produsul de către clienți și, nu în ultimul rând, echipa”.
  5. Execuția, mai importantă decât ideea de afacere. „Atunci când construiești o companie focusul e pe execuție: pe cât de bine faci produsul, pe cât de bine poți să servești clienții, poți să construiești echipă, să o motivezi să le dai un scop. (...) Dacă nu ești focalizat și nu ai un plan, o structură pe care să o execuți cu echipa, alți competitori or să ți-o ia înainte, iar echipa o să-și piardă motivația și încrederea în produs”.
  6. Cum se vede România după 12 ani de UK. „România devine un loc de unde poți să începi proiecte și companii cu ambiții globale care să poată obține finanțare și să crească și ulterior să se și listeze pe cea mai mare bursă din lume. Deci nu cred că România e un loc mai rău sau mai bun decât Londra. Depinde de context. Partea de finanțare și partea de talent s-au îmbunătățit mult în România, aici sunt niște oameni extrem de talentați, extrem de capabili tehnic și acum din poveștile de succes care se întâmplă aici, sunt tot mai mulți oameni  și pe alte domenii - pe partea de management, pe partea de business, deci e tot mai mult talent”.
  7. „Mi se pare că România nu a fost niciodată într-un loc mai bun decât acum.  Cred că a crescut, s-a dezvoltat, s-au schimbat multe lucruri în bine, sunt multe companii de software, de tech și mult talent, deci în mare cred că România s-a schimbat foarte mult în bine în ultimii ani”.
  8. Pandemia COVID și HoReCa. „În câteva feluri (pandemia COVID- n.r.) a accelarat business-ul nostru, dar am avut și mulți comercianți care din păcate a trebuit să închidă ușile și, în general, au fost cei care nu s-au adaptat la noua lume, de comenzi digitale, de funcționat cu un staff mai mic și mai mult focus pe bucătărie și pe livrări. Deci aceștia au fost comercianții care din păcate nu au supraviețuit. Cei care s-au adaptat au avut venituri în creștere sau aceleași venituri, dar cu costuri mai mici”.

CV George Urdea

George Urdea a făcut liceul la Sibiu, la „Gheorghe Lazăr”, și apoi a terminat Management la Universitatea Româno-Americană (2009).

În 2009, a plecat în Marea Britanie și a făcut un masterat în Management, la Universitatea din Leicester.

În România, George a căpătat ceva experiență prin stagii de practică la Bursa de Valori București și la compania americană Procter&Gamble. Ajuns în UK pentru masterat, el a lucrat la o aplicație de creditare (TotallyMoney) și la compania de consultanță McKinsey.

În septembrie 2013, la Londra, a deschis Nobly POS alături de cei doi co-fondatori ai săi, americanul Royce Fullerton și olandezul Sebastiaan Bruinsma. Startup-ul lor oferea antreprenorilor o soluție de digitalizare a proceselor de afaceri din micile restaurante, cafenele și baruri.

În noiembrie 2021, aplicația britanică de tehnologii financiare Revolut a cumpărat startup-ul lui George.

Parallax

Vizualizari
40231
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri