Denisa Crăciun

Noi instrumente de editare foto și video bazate pe inteligență artificială, pentru creatorii de pe Facebook și Instagram

facebook-instagram-dreamstime

Meta a lansat două noi instrumente de editare foto și video bazate pe inteligență artificială, ce pot fi folosite de creatorii de conținut pentru postările lor pe Instagram sau Facebook. 

Primul instrument, numit Emu Video, generează videoclipuri scurte, de patru secunde, însoțite de o descriere, potrivit Reuters. Tool-ul oferă o metodă simplă pentru generarea text-to-video și răspunde la diferite intrări: doar text, doar imagine sau ambele.

Cea de-a doua funcție, Emu Image, cunoscută și ca Emu Edit, permite utilizatorilor să editeze sau să modifice mai ușor imagini cu ajutorul unor solicitări text. 

„Emu Edit este capabil de editare free-form prin intermediul unor instrucțiuni, și cuprinde sarcini precum editarea locală și globală, eliminarea și adăugarea unui fundal, modificări de culoare și formă, detectare și multe altele”, a anunțat Meta, joi, într-o postare pe blogul său. 

Gigantul tech susține că spre deosebire de alte modele de IA generativă, Emu Edit urmează „cu precizie” instrucțiunile utilizatorilor, fără a schimba sau modifica obiectele dintr-o imagine. 

„De exemplu, atunci când adaugi textul „Aloha!” pe o șapcă de baseball, șapca în sine ar trebui să rămână neschimbată”, explică Meta.

Compania a dezvoltat ambele instrumente în cadrul proiectului său Expressive Media Universe (Emu), care a fost anunțat în septembrie, potrivit Venture Beat

Meta a mai lansat în 2023 o serie de produse bazate pe inteligență artificială. În august, compania lui Mark Zuckerberg a introdus SeamlessM4T, care poate traduce și transcrie texte sau cuvinte rostite. Modelul include funcții de recunoaștere vocală pentru aproape 100 de limbi și ar putea fi implementat în aplicațiile populare ale Meta: Instagram, Facebook, WhatsApp și altele.

De asemenea, compania tech a anunțat anul acesta un instrument care ne-ar putea permite cândva să ne facem singuri muzica preferată. Este vorba despre AudioCraft, care poate genera muzică și sunete din text. Produsul combină alte trei modele bazate pe IA, numite MusicGen, AudioGen și EnCodec.

Parallax

Vizualizari
256
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri