Răzvan Tătaru

Meta lansează un nou produs de traducere și transcriere, bazat pe inteligență artificială

Thumbnail

Meta a anunțat, marți, un nou produs bazat pe inteligența artificială care poate traduce și transcrie texte sau cuvinte vorbite.

Produsul AI lansat de Meta, SeamlessM4T, include funcții de recunoaștere vocală pentru aproape 100 de limbi, traducere din voce în text, traducere din text în voce, traducere din voce în voce și traducere din text în text, potrivit unei postări de pe blogul oficial al companiei.

Acest model este disponibil în mod open-source, deschis pentru cercetători și dezvoltatori.

Modelul nostru unic oferă traduceri la cerere care permit persoanelor care vorbesc limbi diferite să comunice mai eficient. Îmbunătățim semnificativ performanța pentru limbile cu resurse reduse și medii pe care le suportăm”, a scris Meta pe blogul său. „SeamlessM4T recunoaște implicit limbile sursă, fără a fi nevoie de un model separat de identificare a limbilor”.

Șeful Meta, Mark Zuckerberg, a spus într-o postare pe Facebook că în timp, compania va „integra aceste îmbunătățiri în traducere și transcriere bazate pe AI în Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger și Threads”.

SeamlessM4T este „un succesor spiritual” al modelului de traducere text în text „No Language Left Behind” și al „Universal Speech Translator”, un model de traducere din voce în voce, ambele aparținând Meta, conform TechCrunch.

Modelul AI de recunoaștere audio și text a fost antrenat cu ajutorul a 443.000 ore de conținut din voce în text și 29.000 de ore de conținut audio din voce în voce, valabile în mod open source și din surse licențiate. Sistemul creat, SeamlessAlign, este cel mai mare corpus de conținut de acest fel.

Versiunea de încercare a modelului de traducere bazat pe inteligență artificială conține un filtru de cuvinte, în cazul în care cei care l-ar folosi ar utiliza cuvinte nepotrivite.

Parallax

Vizualizari
393
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri