Răzvan Tătaru

Lenovo lansează tableta de gaming Legion Tab și gama de laptopuri de gaming din 2024. Specificații

Lucian Condruz, de la Lenovo România

Compania de electronice Lenovo lansează Legion Tab, o tabletă destinată jucătorilor de jocuri video, și gama de laptopuri Legion de anul acesta. StartupCafe.ro a fost prezentă la evenimentul de lansare, unde a aflat mai multe informații despre aceste dispozitive.

Lenovo a prezentat miercuri, 24 aprilie, în cadrul unui eveniment, prima tabletă destinată gaming-ului disponibilă la nivel global, Legion Tab. Aceasta se află la a doua generație, prima generație fiind exclusivă în China.

România a fost prima țară din regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) care a oferit tableta prin furnizori, potrivit spuselor companiei.

Laptopuri și tableta Legion de la Lenovo

Lenovo Legion Tab. Specificații

  • Ecran QHD+ de 8,8 inch, cu rată de refresh de 144Hz
  • Sistem de răcire ColdFront cu vapor chamber și trei moduri de utilizare (Performance, Balance, Energy Saving)
  • Procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 de 4nm
  • 12 GB RAM, 256 GB stocare
  • Sistem haptic dual la atingere
  • Baterie de 6550 mAh cu încărcare de până la 45w
  • Două porturi USB-C
  • WiFi 6E și Bluetooth 5.3
  • Două camere principale, de 13 MP și 2 MP; cameră frontală de 8 MP

Specificații Lenovo Legion Tab

Aceasta este disponibilă în magazinele din România deja.

În plus, compania a prezentat, în premieră, noile versiuni din 2024 ale laptopurilor Legion și LOQ, destinate pasionaților de jocuri video, atât casual cât și în mod intens.

Vârful de gamă Legion 9i va primi actualizări doar la nivel de procesor, care va avea inteligență artificială, laptopurile Legion Pro 5 și Pro 7 primesc schimbări la nivel de procesor și display, iar Legion Slim 5, Slim 7 și LOQ se schimbă complet, primind noi tehnologii și design nou.

Printre inovațiile de anul acesta ale Lenovo pentru laptopurile sale, se numără AI Engine+, care poate distribui puterea, fie pe placa grafică, fie pe procesor, în funcție de aplicație, poate închide automat orice program care nu este joc pentru mai multe resurse disponibile și poate determina overclock pentru componente în mod automat la lansarea jocurilor.

Totodată, compania a mai prezentat și tehnologia de răcire Hyperchamber, prin care ventilatoarele direcționează aerul cald din părțile laterale către zona de mijloc a laptopului, într-o „cameră” izolată cu bureți, pe unde și este eliminat.

Laptopuri Lenovo Legion 2024

Generația a 9-a de laptopuri Legion Pro 7 primește o nouă opțiune de culoare, Eclipse Black, procesoare Intel de generația a 14-a și display cu standardul de culori DCI-P3, standard cinematografic de culori, pe când Pro 5 primește același standard de culori pentru display și procesoare Intel de ultimă generație.

Laptopurile Legion Slim 5 și Slim 7 schimbă numele în Legion 5 și Legion 7 și primesc mai multe porturi, tehnologia de răcire bazată pe Hyperchamber, culoarea Eclipse Black și noua generație de procesoare Intel. În schimb, dimensiunile diferă, iar acestea au devenit cu aproximativ 300g mai grele decât variantele Slim de anul trecut.

Gama LOQ, de laptopuri mai accesibile pentru jucătorii casual, primește o placă video dedicată nouă, numită Intel ARC de 4 GB, care va fi disponibilă cu varianta HX de Intel i5. Potrivit companiei, performanța acesteia este similară cu un GeForce RTX 3050.

În plus, laptopurile primesc o distribuire mai bună a energiei, un display cu standard de culoare sRGB, procesoare mai bune și o variantă de tastatură neagră.

Rămâne de văzut când vor fi lansate oficial în magazinele din România.

Parallax

Vizualizari
315
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri