Răzvan Tătaru

Meta (Facebook) pune la dispoziție sistemul de operare al căștilor VR Quest pentru alți producători

Cască de realitate virtuală Meta Quest

Compania lui Zuckerberg va lăsa producători terți să folosească sistemul de operare al căștilor de realitate virtuală Quest, numit Horizon OS, potrivit TechCrunch.

Sistemul de operare dezvoltat de Meta oferă dezvoltatorilor acces la tehnologiile de recunoaștere a gesturilor făcute de ochi, față, mâini și corp. În plus, sistemul oferă acces la „high resolution passthrough”, prin care utilizatorii de căști VR pot vedea împrejurările în timp ce le utilizează.

Toate căștile cu realitate virtuală care vor avea acest sistem de operare se vor putea conecta cu aplicația Meta Horizon (ex-Quest) de pe telefoanele mobile.

Meta a mai anunțat că va schimba numele magazinului de aplicații și a aplicației mobile din Meta Quest Store și Meta Quest în Meta Horizon Store și Meta Horizon, respectiv.

Primii parteneri ai Meta care vor dezvolta căști VR cu Horizon OS vor fi ASUS Republic of Gamers, Lenovo și Xbox.

Meta lucrează cu divizia de gaming a Microsoft la un Meta Quest în ediție limitată, inspirat de Xbox, potrivit unei postări de pe blogul oficial.

Totodată, ASUS lucrează la o cască de realitate virtuală pentru gaming, iar Lenovo la una pentru „productivitate, educație și divertisment”.

Parallax

Vizualizari
47
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri