Claudiu Zamfir

Startup românesc de tehnologie, premiat de germani

ahk

Startup-ul clujean .lumen (dotLumen), fondat de Cornel Amariei, Gabriel Chindriş și Mihai Ivașcu, a câștigat Premiul I la o competiție organizată de Camerele de Comerț și Industrie Germane din străinătate (AHK).

Firma românească de tehnologie medicală pentru persoanele nevăzătoare a obținut astfel un premiu în bani de 7.500 de euro în finala competiției Start.up! Germany Tour, care a avut loc, joi, la Düsseldorf. Românii s-au impus în fața altor 15 startup-uri finaliste, care au reprezentat diverse țări în care AHK este prezentă.

Este pentru prima dată când România câștigă Start.up! Germany Tour.

Lista premianților Start.up! Germany Tour - ce tehnologii dezvoltă:

  1. dotLumen - Empowering the Blind, din România (CEO, Cornel Amariei): 7.500 EUR. A dezvoltat un dispozitiv pe care persoanele nevăzătoare îl poartă la nivelul capului,  ajutându-le să se orienteze la deplasare, asemeni unui câine-ghid. Startup-ul clujean inovează astfel în domeniul mobilității pietonale, folosind și tehnologii de inteligență artificială.
  2. Elven Technologies din Georgia (reprezentat de Vamekh Kherkheulidz): 5.000 EUR Dezvoltă un material compozit flexibil, rezistent la foc, prin care își propune să ofere siguranță utilizatorilor mașinilor electrice.
  3. Glycanostics din Slovacia (Eva Kovacova): 2.500 EUR. Startupul a realizat un test cu „acuratețe înaltă” pentru detectarea precoce a unui număr de 11 tipuri de cancer.

Un premiu special pentru sustenabilitate, în valoare de 3.000 EUR, a fost oferit startup-ului portughez AgroGrIN Tech (reprezentat de Débora Campos), care a dezvoltat un sistem de upcycling pe lanțurile de provizionare, care preia resturile menajere rezultate din procesarea fructelor și le transformă în vitamine, enzime și alte ingrediente alimentare pentru consumul oamenilor.

Un alt premiu special a fost acordat startup-ului nigerian CraftPlanet, care va beneficia de susținere gratită și mentorat pentru a-și dezvolta soluția inovatoare de reducere a poluării cu plastic.  

Competiția Start.up! Germany Tour, organizată de Camerele de Comerț și Industrie Germane, își propune să promoveze colaborarea dintre startup-urile germane și cele din afara acestei țări.

Parallax

Vizualizari
537
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri