Catalin Jilavu

#5 Ghid WooCommerce: Solutii de plăți pentru un magazin dezvoltat cu WordPress și WooCommerce

Thumbnail

Vrei să-ți deschizi propriul magazin online și te-ai hotărât să folosești WooCommerce, cel mai popular plugin WordPress pentru magazinele online. Ai ales tema potrivită, ai facut setările de bază, știi ce produse vinzi și acum ai ajuns la stadiul la care trebuie să alegi sistemul de plăți - să fie accesibil atât pentru clienți, dar și pentru tine ca proprietar de magazin. Este un pas important pentru succesul vânzărilor online, așa că urmărește cu atenție aceste recomandări.

1. Care sunt opțiunile standard WooCommerce pentru integrarea plăților?

Instalarea standard a pluginului WooCommerce vine cu un pachet de 4 tipuri de sisteme de plăți (gateways): check payments, transfer bancar, plata la livrare și plata cu PayPal.

Thumbnail

În exemplele alăturate se pot vedea opțiunile din Dashboard / WooCommerce / Setari / Plăți (foto stanga) și cum apar aceste optiuni în Pagina de Checkout pentru cumpărător (foto dreapta). Pot fi activate o parte din metodele de plata sau toate, sau poate fi schimbată ordinea în care apar. Pot fi adăugate și alte opțiuni necesare, cu extensii sau pluginuri (ex. plata cu cardul).

Aici este lista oficială a extensiilor de plată WooCommerce, iar aici se găsește lista oficială a pluginurilor pentru plăți cu WooCommerce.

2. Cum alegi sistemul de plăți pentru magazinul tău online?

Nu există soluții unice valabile pentru toate magazinele online. Decizia o iei în functie de profilul business-ului, de publicul țintă, de tipul de produse sau servicii sau tipul de tranzacții.

  • Vinzi produse fizice? Atunci e potrivita plata prin ramburs pentru consumatorii care nu au încredere suficientă în business-ul tău.

  • Vinzi produse digitale sau servicii? Plata ramburs nu-și are locul.

  • Vinzi abonamente cu plăți recurente? Clientul e obișnuit sa plătească cu cardul sau e de modă veche și plătește doar prin transfer bancar? Cum poate fi returnată suma în cazul unui retur?

De asemenea, gândește-te și la concurență: ce sisteme de plată folosește? Cum funcționează procesul de cumpărare pe un site asemănător? Ce așteptări are clientul când face o tranzacție?

Sunt o mulțime de întrebări care pot provoca bătăi de cap pentru un proprietar de magazin la început de drum. Dar  este nevoie doar de câteva scenarii care să te ajute să înțelegi mai bine profilul și comportamentul cumpărătorului. Poți alege mai multe sisteme de plată și astfel să mulțumești o gamă largă de potențiali clienți.

Alegerea nu este definitivă. WooCommerce este flexibil și scalabil. Poți schimba oricând sistemul de plată dacă se dovedește a fi nepotrivit, sau îl poți readapta la dimensiunea business-ului pe măsură ce se dezvoltă.

3. Procesatori plăti plata cu cardul

Dacă te-ai decis să folosești plata online cu cardul, pentru piața din Romania este recomandată folosirea unui integrator de plăți online local: sunt servicii cunoscute de către cumpărătorii români din online (prezintă încredere), suportul tehnic și consultanța sunt la îndemână, și nu în ultimul rând, acceptă moneda în care vinzi produsele. Un mare procent din magazinele online românești colaborează cu un partener local.

Mai jos, câteva recomandări de procesatori de plati pentru plata cu cardul de pe piața românească, fiecare are și modul de integrare pentru WooCommerce:

4. Procesatori plăți piața internațională

PayPal, BrainTree, Stripe sunt soluții mai puțin familiare pentru piața din România, dar merită atenția pentru că sunt companii de renume pe piața internațională.

PayPal este una dintre cele mai cunoscute companii pentru procesare de plăți. Nu poate fi folosit pentru plăți recurente (abonamente). Există plugin gratuit pentru integrare PayPal.
BrainTree este tot un serviciu PayPal (deci este o soluție de încredere) si poate fi integrat cu WooCommerce

Stripe este, de asemenea, un alt procesator de plăți recunoscut pe piața internațională care acceptă și plăți recurente și procesează rambursarea automat. Într-un site construit cu WooCommerce, se poate integra cu extensia gratuita Stripe WooCommerce extention.

5. Siguranța tranzacției - Certificat de securitate SSL

Și nu în ultimul rând, indiferent de metoda de plată pe care o alegi, trebuie să ai în vedere securitatea magazinului tău online. Pentru oricare dintre sistemele de plată alese, este necesară o conexiune securizată, adică un Certificat de Securitate instalat pe domeniul pe care funcționează site-ul.

Certificatul de securitate SSL securizează schimbul de informații pe internet și le encriptează așa încât informațiile confidențiale transmise către site (parole, date bancare) nu pot fi furate sau modificate. În acest mod, datele confidențiale ale clienților sau ale vizitatorilor sunt protejate, asigurând siguranța tranzacțiilor pe site.

Instalarea unui certificat de securitate pentru un magazin online este extrem de importantă atât pentru securitatea informațiilor, dar și pentru încrederea clienților în magazinul tău online.

Urmărește articolele din seria Ghidul WooCommerce. Magazin online construit cu WordPress pentru a afla cum poți dezvolta magazinul tău online.

1. WordPress și WooCommerce: 10 avantaje și 3 dezavantaje

2. Cum alegi tema potrivita

3. Construiește-ți singur magazinul online cu WooCommerce în 4 pași

4. Ce tipuri de produse poți vinde cu WooCommerce?

Parallax

Vizualizari
11087
Conţinut
Parerea ta despre articol
3.064
Just for testing :

interaction: 4.14

popularity: 2.67

publishing: 3.12

expertise: 2.27

rating: 3.064

SEO
Articole publicate : 11
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri