Ovidiu D. Popica

#1Ghid Woocommerce: Magazin online construit cu WordPress

Thumbnail

WooCommerce este pluginul WordPress folosit pentru vânzări online de către mii de magazine din toată lumea. Este un kit practic care aduce site-ului tău tot ce ai nevoie pentru ca tu să vinzi cu succes cele mai diverse produse. Am pregătit pentru tine Ghidul Magazinului online construit cu WordPress, din care iti prezint azi primul articol: o listă cu savantaje pe care le are un magazin construit cu WordPress și WooCommerce, precum si aspectele negative de care e bine să ții cont.

1. WordPress si WooCommerce: 10 avantaje + 3 dezavantaje

WooCommerce este pluginul WordPress folosit pentru vânzări online de către mii de magazine din toată lumea. Este un kit practic care aduce site-ului tău tot ce ai nevoie pentru ca tu să vinzi cu succes cele mai diverse produse. Am pregătit pentru tine Ghidul Magazinului online construit cu WordPress, din care iti prezint azi primul articol: o listă cu savantaje pe care le are un magazin construit cu WordPress și WooCommerce, precum si aspectele negative de care e bine să ții cont.

WooCommerce: Avantaje

Soft Gratuit. Atât WordPress, cât și WooCommerce sunt gratuite și poti fi descărcate simplu de pe wordpress.org. Tot aici, poți găsi și teme gratuite care poti fi utilizate pentru un magazin online.

Customizare accesibilă. Woocommerce este construit pentru a fi relativ simplu și intuitiv de către orice persoana familiarizată cu WordPress,  obisnuita sa cumpere online. Pluginul este tradus în limba română, așa încât bariera de limbă nu constituie un inconvenient.

Suport la indemana. Pentru că este folosit de foarte mulți utilizatori din întreaga lume, poți găsi relativ ușor noțiunile necesare precum și răspunsuri la întrebările tale la o simplă căutare pe net (pentru rezultate bune, este recomandată căutare în limba engleză).

Costuri de programare mici comparativ cu alte softuri dedicate magazinelor online. E adevărat că WordPress e prietenos pentru un utilizator fără experiență, dar în același timp este și complex. Poți alege să te documentezi singur ore în șir și să testezi singur soluțiile găsite sau poți apela la specialiști cu multă experiență. Tu alegi, în funcție de experiența și disponibilitatea ta. Comparativ cu prețurile pentru alte platforme dedicate magazinelor online, in general costurile sunt mai mici.

Responsive: Adaptabil device-urilor mobile: modulul woocommerce este construit pentru a fi folosit pe orice device, nu numai pe desktop, ceea ce este extrem de benefic atât pentru Google, cât și pentru experiența utilizatorului.  

Diverse tipuri de produse: poate fi folosit atât pentru produse digitale, cât și produse fizice. Suporta categorii diferite, variabile (măsuri, culori)

Extensii: Ai la dispozitie numeroase pluginuri sau addon-uri gratuite și plătite care pot adăuga funcționalitățile necesare magazinului tău.

Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO). WordPress este cunoscută ca fiind o platformă construită SEO friendly prin structura sa și prin pluginurile pentru optimizare SEO pe care le oferă.

Poate fi adăugat cu ușurință unui site de prezentare. Dacă ai deja un site de prezentare construit cu WordPress și vrei să vinzi câteva produse sau mai multe, sigur cea mai potrivită soluție este Woocommerce.

Scalabilitate. Poate că principalul avantaj al acestui soft pentru dezvoltarea unui magazin online este scalabilitatea. WrodPress și Woocommerce te ajută să ai un magazin care crește odată cu business-ul tău: poți începe cu pași mici, chiar singur, poți adăuga treptat produse noi, poți extinde magazinul cu funcționalități noi. Dar, pe măsură ce așteptările tale vor crește, vei vedea că se impune să apelezi la profesioniști pentru ca să nu-ți pierzi timpul și clienții cu experimente.  

Citește și alte argumente pentru care WordPress este recomandat pentru dezvoltarea unui magazin online

WooCommerce: Dezavantaje

La pachet cu numeroasele avantaje, poți întâmpina și câteva dezavantaje pe care e bine să le ai în vedere atunci când construiești un magazin cu WordPress și WooCommerce.

Update-uri frecvente: pentru WordPress, pentru WooCommerce și pentru alte plugin-uri instalate în website-ul tău. De multe ori, update-urile înseamnă un simplu click. Dar de multe ori, acest simplu click aduce multe bătăi de cap pe care cu greu la poate rezolva un utilizator fără experiență. Pentru a preveni erorile neașteptate, înainte de orice update, este recomandat un backup si testarea variantei noi pe un mediu de lucru.

Costuri: Este adevărat că WordPress și WooCommerce sunt softuri gratuite, însă, ca în orice business, sunt și costuri. Tema gratuită nu este întotdeauna cea mai potrivită, iar multe extensii costă. De asemenea, programarea unor funcționalități sau chiar timpul pe care îl aloci chiar tu pentru dezvoltarea și întreținerea întregului magazine implică costuri pe care nu le poți trece cu vederea.

Hosting: funcționarea unui magazin construit cu WordPress are nevoie de o infrastructură potrivită (hosting). Pentru a face față la un trafic intens, un magazin cu multe produse și multe variabile va avea nevoie de hosting potrivit, pentru alegerea căruia e bine să consulți un specialist.

Înainte de a te hotărî dacă WordPress este soluția cea mai potrivită pentru magazinul tău online, gândește-te pe termen lung ce planuri cu business-ul tău. La cel nivel te afli acum și cum se va dezvolta peste 1 an sau peste 3 ani? Câte produse ai la început și câte produse ai vrea să vinzi în viitor?

Alegerea perfecta nu există: sunt numeroase avantaje care vin la pachet și cu dezavantaje. Important este ca investiția să-ți aducă beneficiile de care are nevoie business-ul tău.

Pentru a-ți face o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă un magazin dezvoltat cu WordPress, urmărește articolele din seria Ghidul Magazinului Online construit cu WordPress.

 

Citește și alte articole din contul meu de Autor Specialist (AS) Startupcafe.ro 

7 argumente pentru un magazin online cu WooCommerce pentru WordPress

Magazinul tău online este pregătit pentru Black Friday? Iată 10 recomandări utile pentru o campanie de succes

Ce avantaje îți aduce o prezență online cu finanțarea Start Up Nation

Parallax

Vizualizari
3573
Conţinut
Parerea ta despre articol
3.064
Just for testing :

interaction: 4.14

popularity: 2.67

publishing: 3.12

expertise: 2.27

rating: 3.064

SEO
Articole publicate : 11
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri