Catalin Jilavu

#3 Ghid WooCommerce: Construiește-ți singur magazinul online cu WooCommerce în 4 pași

Thumbnail

În articolul precedent din această serie, am vorbit despre principii de bază pentru alegerea corectă a unei teme wordpress pentru un magazin online. În articolul de astăzi îți voi arăta în mod practic cum să folosești plugin-ul woocomerce pentru a-ți construi singur magazinul online.

1. Pași preliminari

  • cumpără un domeniu potrivit pentru nisa magazinului tău (ex. magazinulmeu.ro);

  • cumpără un pachet hosting pentru a găzdui magazinul;

  • instalează WordPress din directorul oficial;

  • instalează o temă construită pentru WooCommerce (ex. Storefront, tema oficială care vine la pachet cu WooCommerce). Pentru alegerea unei teme, urmărește și recomandările din articolul precedent al acestei serii: Ghidul WooCommerce – Cum alegi tema potrivită pentru un magazin online construit cu WordPress.

  • instalează pluginul gratuit WooCommerce by Automattic din directorul de pluginuri WordPress. Dacă vrei să ai pluginul în limba română, setezi WordPress-ul în limba română și se va încărca automat varianta în limba română a pluginului (vezi imaginea de mai jos). Activezi pluginul și apoi începi să faci setările de bază.

 

Thumbnail

 

2. Setări de bază pentru plugin-ul WooComerce

După instalarea pluginului, în mod automat te va întâmpina Asistentul (Wizard) WooCommerce care te va ajuta să faci setările cele mai importante într-un mod cât se poate de prietenos.

a. Inițializarea magazinului te ajută să configurezi locul, moneda și tipul de produse pe care vei dori să-l comercializezi

Thumbnail

 

b. Modalitate de plată: poți alege ca plata să se facă prin PayPal, prin transfer bancar sau numerar la livrare

 

Thumbnail

 

c. Opțiuni legate de livrare: aici poți stabili costurile de livrare după zona în care trimiți coletul, după greutatea sau dimensiunea produsului

d. Pasul următor din Asistent este opțional: dacă nu ai instalat o temă și este activată tema Default din WordPress, Asistentul te ajută să instalezi tema gratuită de la WooCommerce, Storefront. Dacă nu e valabil acest pas, poți sări această etapă.

e. Gata să începi vânzările! Asistentul WooCommerce te încurajează că ești gata, însă mai ai de făcut un pas important: să adaugi produsele! Poți adăuga unul câte unul sau poți importa produse sub forma unui fisier csv.

 

Thumbnail

 

f. Dacă nu te descurci cu acest Asistent, toate aceste setări se regăsesc direct în panoul de control – WooCommerce – Setări. Aici găsești structurate pe tab-uri toate setările de bază necesare unui magazin online: General, Produse, Livrare, Finalizare, Conturi, Emailuri.

 

Thumbnail

 

3. Adaugă produsele

Cum adaugi primul primul produs? Continuând pașii sugerați de asistent, ajungi în pagina de produs. Sau direct din Panoul de control – WooCommerce – Produse – Adaugă unul nou.

Descoperi că pagina de produs este asemănătoare cu pagina de articol dintr-un blog, dar mai complexă. Poți adăuga descrierea produsului, categoria și imaginile produsului. Dar trebuie să ai în vedere și zona specifică magazinului online. Setezi opțiunile Virtual sau Descărcabil dacă e cazul.

Dacă este vorba de un magazin cu produse fizice, treci mai departe: adaugi prețul, setezi opțiuni legate de Inventar, Livrare (greutate, dimensiuni), recomanzi produse pentru upsell în zona Produse legate, Atribute personalizate ale produsului. Publici produsul și e gata de vânzare!

 

Thumbnail

 

4. Personalizează magazinul

Vei vedea că Asistenul WooCommerce este nu numai prietenos, dar și insistent. Chiar în pagina de produs, ești direcționat către stilizarea magazinului cu tema Storefront. Pentru a merge direct în zona de customizare a site-ului, accesezi din Panoul de control WordPress: Aspect – Personalizare. Aici găsești opțiunile pentru culori, font, butoane, menu. Aceste setări sunt diferite la fiecare temă.

Cam acestea ar fi, pe scurt, setările de bază pentru configurarea pluginului WooCommerce. Poate fi intimidant pentru un utilizator care vede pentru prima dată acest panou cu o mulțime de opțiuni, dar cu puțină experiență te poți familiariza. WooCommerce este un tool complex, dar prietenos, și te ajută să îți poți construi singur un magazin online.

În articolul următor voi vorbi despre tipuri de produse pe care le poți vinde cu ajutorul acestui plugin puternic de ecommerce și voi detalia setări specifice pentru tipuri de produse. Până atunci, familiarizează-te cu aceste configurări de bază și fii pregătit pentru a afla mai multe despre cum poți să-ți construiești singur un magazin online cu WordPress.

Urmărește toate articolele din seria Ghidul magazinului online construit cu WordPress, publicat pe startupcafe.ro:

1. WordPress și WooCommerce – 10 avantaje și 3 dezavantaje

2. Cum alegi o temă potrivită?

Parallax

Vizualizari
2377
Conţinut
Parerea ta despre articol
3.064
Just for testing :

interaction: 4.14

popularity: 2.67

publishing: 3.12

expertise: 2.27

rating: 3.064

SEO
Articole publicate : 11
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri