Redacția StartupCafe.ro

Uniunea Europeană investighează posibile practici anticoncurențiale ale Nvidia

Afacerile Nvidia, în creștere

Uniunea Europeană investighează posibile practici anti-concurență pe piața cipurilor utilizate pentru inteligența artificială, care este dominată de Nvidia, potrivit Bloomberg, citată de News.ro.

Comisia Europeană a colectat opinii, în mod informal, cu privire la practicile potenţial abuzive din sectorul procesoarelor grafice (GPU), utilizate pentru lucrul cu inteligenţa artificială şi pentru jocuri, pentru a înţelege dacă este nevoie de o intervenţie viitoare.

Investigaţia, aflată la început, ar putea să nu ducă la o anchetă oficială sau la sancţiuni, arată articolul Reuters, citat de sursa menționată.

În plus, autorităţile franceze au intervievat jucătorii de pe piaţă cu privire la rolul cheie al Nvidia în cipurile IA, politica sa de preţ, deficitul de cipuri şi impactul acestora asupra preţurilor, a adăugat articolul.

Acţiunile Nvidia şi cererea pentru cipurile sale au crescut după succesul „robotului” conversațional ChatGPT, anul trecut.

Cipurile companiei se găsesc în aproape toate sistemele la nivel global care alimentează aplicaţii bazate pe inteligență artificială, printre care și „chatbotul” menționat, motiv pentru care Nvidia este singura firmă de semiconductori cu o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari din lume.

Parallax

Vizualizari
117
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 769
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri