Denisa Crăciun

Toshiba ar putea ieși de pe bursă, după ce a acceptat o ofertă de preluare de 14 miliarde dolari

Toshiba

Toshiba, una dintre cele mai mari și vechi companii japoneze, s-ar putea delista de pe Bursa de Valori din Tokyo, după ce joi a anunțat că s-a încheiat cu succes oferta de preluare de 14 miliarde de dolari pe care a primit-o de la un grup de investitori japonezi.

Compania, cu o istorie de 74 ani pe Bursă, a anunțat că un consorțiu al Japan Industrial Partners (JIP) a achiziționat 78,65% din acțiunile sale. Deținând mai mult două treimi din companie, JIP ar putea elimina acționarii rămași, astfel că Toshiba ar putea fi retrasă de la bursă din luna decembrie, arată Reuters.

Acordul aduce producătorul de echipamente electronice și cipuri în proprietate japoneză, după ani de lupte cu investitorii activiști străini, potrivit sursei citate.

Trecerea la noua companie mamă și cel mai mare acționar al Toshiba, numită TBJH Inc., va avea loc pe 27 septembrie. 

Inițial, Toshiba a acceptat oferta de cumpărare care evaluează compania la 2.000 de miliarde de yeni (13,5 miliarde de dolari) în luna martie. Unii acţionari au fost nemulţumiţi de preţ, dar compania a susţinut că nu există perspectiva unei oferte mai mari sau a unei oferte concurente.

Compania Toshiba are o istorie de 148 de ani. Acțiunile sale au început să se tranzacționeze în mai 1949, când Bursa din Tokyo își relua activitatea, iar Japonia încerca să își revină după impactul celui de-Al Doilea Război Mondial, arată BBC

La început se numea Tokyo Shibaura Denki (Tokyo Shibaura Electric), urmând să-și schimbe numele în 1978, când a devenit oficial Toshiba. 

Brandul, cunoscut în România mai ales pentru laptopuri sau televizoare, are aproape 107.000 de angajați la nivel mondial. Compania a început să se confrunte cu probleme în 2015, când a suferit pierderi mari și a fost la un pas de a fi radiată, arată News.ro. 

 

Parallax

Vizualizari
1369
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri