Răzvan Tătaru

Companie IT lansată de un student, în cămin, vândută la o valoare de 6,6 miliarde dolari, după 21 de ani

Logoul Squarespace pe telefon

O companie care dezvoltă un instrument de construire de site-uri a fost cumpărată de fondul de investiții britanic Permira, într-o tranzacție în valoare de peste 6,6 miliarde dolari, potrivit TechCrunch.

Platforma Squarespace a fost vândută la prețul de 44 dolari/acțiune, lucru care face compania să valoreze peste 6,6 miliarde dolari, potrivit unui comunicat de presă.  

Fondatorul firmei vândute, Anthony Casalena, își va transfera o majoritate a participației sale existente, va continua să ocupe funcțiile de Director Executiv și Președinte al Consiliului de Administrație al Squarespace și să conducă afacerea în toate aspectele operațiunilor sale.

„Squarespace a fost în fruntea furnizării de servicii pentru afacerile care doresc să se stabilească online de mai bine de două decenii. Suntem încântați să continuăm să construim pe această fundație și să ne extindem ofertele în anii următori. Suntem încântați să colaborăm cu Permira în această nouă etapă a călătoriei noastre, alături de investitorii noștri existenți pe termen lung, General Atlantic și Accel, care cred cu tărie în viitorul Squarespace”, a declarat Anthony Casalena, fondator și CEO al Squarespace.

Ce este Squarespace

Platforma Squarespace este o soluție fără cod care ajută în principal IMM-urile și freelancer-ii să-și deschidă mai ușor site-uri, bloguri și magazine online. Aceasta vine cu „template-uri” și are o interfață „drag and drop” pentru elementele de pe pagină.

Anthony Casalena, fondatorul Squarespace, a dezvoltat platforma în anul 2003 în camera sa de cămin, cât era student la Universitatea din Maryland. Acesta a participat într-un incubator de afaceri la universitate, iar în ianuarie 2004, a lansat public platforma.

Până în anul 2006, punct în care Squarespace genera venituri de 1 milion dolari, Casalena lucra singur la platformă, potrivit entrepreneur.com. În anul 2010, acesta s-a mutat la New York, iar în 2015, Squarespace a avut venit de 100 milioane dolari și 550 angajați.

În 2021, compania a ajuns să valoreze 10 miliarde dolari, în urma unei runde de finanțare de 300 milioane dolari. Runda de finanțare a fost condusă de firmele americane de investiții Dragoneer, Tiger Global, D1 Capital Partners și Fidelity Management & Research Company.

Acum, Squarespace este folosit de către site-uri ca Financial Times și IGN, pe lângă antreprenorii mici și freelancer-i, arată W3Techs.

Parallax

Vizualizari
6545
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri