Redactia StartupCafe.ro

Creatoarea Magiunului de Topoloveni a dat în judecată Metro: „Ajunseseră la un adaos de 200%”

Thumbnail

Antreprenoarea româncă Bibiana Stanciulov, proprietara firmei argeșene care produce Magiunul de Topoloveni, a dat în judecată Metro după ce rețeaua comecială a refuzat să mai vândă produsul, relatează, miercuri, HotNews.

Acum, antreprenoarea se plânge că marii retaileri pun adaosuri comerciale mari, scumpind produsul peste puterile de cumpărare ale condumatorilor obișnuiți din România. HotNews a solicitat un punct de vedere și din partea Metro, dar compania de retail încă nu răspunsese până miercuri dimineața.  

„Reprezentanții Metro au încercat să impună pentru anul 2023, achiziția unui borcan de magiun cu 9,4 lei, deși le-am comunicat că au crescut costurile: cel cu manopera a crescut cu 8%, costul cu energia a crescut cu 250% pentru curentul electric și cu 172% pentru gaze naturale. Iar costul cu ambalajul a crescut cu 64%, după cum costul cu achiziționarea prunelor a crescut cu 24%.

Le-am explicat în toate limbile pământului, dar nu au vrut să asculte, preferând o poziție de forță.

E paradoxal: dacă eu am creștere în vânzări, de ce îl elimini de la raft? În al doilea rând, eu nu-i pot impune retailerului prețul a care să vândă produsul. Ajunseseră la un adaos de 200%, iar eu nu puteam să le spun că la un asemenea preț este imposibil să vândă. Ajungea la 30 lei borcanul. Poate că merită și 10 euro, poate și 15 euro, pentru că într-adevăr este un medicament, dar nu la nivelul de venituri ale oamenilor din România”, a afirmat proprietara firmei Sonimpex Topoloveni, Bibiana  Stanciulov, citată de HotNews.ro.

Citește tot articolul pe HotNews.ro....

Parallax

Vizualizari
346
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 950
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri