Redacția StartupCafe.ro

Francezii de la Gameloft închid studioul de jocuri din Cluj, după 14 ani. Toți angajații vor fi concediați

gameloft

Firma Gameloft România, subsidiara companiei franceze de jocuri pentru dispozitive mobile Gameloft, va închide studioul din Cluj-Napoca și va disponibiliza toți angajații de acolo, potrivit Profit.ro.

Astfel, producătorul de jocuri va concedia toți cei 136 de angajați care lucrau la studioul din Cluj-Napoca, ce a fost deschis în august 2010.

Gameloft, prezentă în România din 1999, mai deține un studio de jocuri în București.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piete în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.
Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”, a transmis compania către Profit.ro.

Preavizele vor fi emise pe 10 iunie, iar pe 10 Iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajații concediați.

Printre jocurile dezvoltate de echipele din România se numără NOVA, Backstab, The Dark Knight Rises, Ferrari GT, Asphalt 6 și Sniper Fury.

În 2022, ultimul an raportat, grupul francez, cu sediul la Paris, a avut în România afaceri de 113,3 milioane lei și un profit net de 3,7 milioane lei, cu 507 angajați. Compania mai are studiouri de producție în SUA, Canada, Franța, Mexic, China, Japonia, Italia și Bulgaria.

Parallax

Vizualizari
1229
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.592

Articole publicate : 941
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri