Redactia StartupCafe.ro

Android 15 va avea o funcţie antifurt

android 15.jpg

Google a anunţat mai multe funcţii de securitate pentru sistemul de operare Android 15, dintre care se remarcă posibila detectare a momentului în care un smartphone este furat, scrie News.ro.

Conform companiei americane, Android 15 va putea identifica momentul în care un smartphone este furat din mâna proprietarului sau când este luat de pe masă de altă persoană decât propietarul.

Facilitatea se va numi Theft Detection Lock şi va încerca să identifice mişcările neobişnuite, pe care proprietarul nu le face în mod normal, pentru a depista furtul unui smartphone cu Android.

După identificarea furtului, ecranul va fi blocat automat. Va exista şi opţiunea ca utilizatorul să facă acest lucru de la distanţă, intrând la adresa android.com/lock, de pe alt dispozitiv.

Pe lângă aceasta, Android va avea ceea ce Google numeşte „private spaces” - spaţii virtuale ascunse, care pot fi blocate cu un cod şi unde pot fi ţinute separat aplicaţii şi informaţii.

Google spune şi că va îmbunătăţi Play Protect, care va identifica semne de posibilă fraudă şi phishing şi va verifica permisiunile aplicaţiilor.

Unele dintre aceste funcţii vor ajunge şi pe versiunile mai vechi de Android, promite compania americană.

Parallax

Vizualizari
235
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri