Redacția StartupCafe.ro

Doi frați studenți la MIT riscă închisoarea: Au furat 25 milioane dolari în crypto, în doar 12 secunde

hacker

Doi frați care au studiat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), una dintre univeristățile de top din SUA, sunt acuzați că au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde.

Aceștia ar fi pus la cale o schemă sofisticată pe care au executat-o în doar câteva secunde și care „pune sub semnul întrebării însăşi integritatea blockchain-ului”, conform BBC, citat de News.ro.

Anton Peraire-Bueno, în vârstă de 24 de ani, şi James Peraire-Bueno, în vârstă de 28 de ani, sunt acuzaţi de fraudă electronică şi spălare de bani.

Departamentul de Justiţie al SUA a declarat că presupusul jaf este primul de acest fel.

Procurorii mai spun că cei doi, despre care se spune că au studiat la MIT, au realizat infracţiunea în aprilie 2023.

„Fraţii Peraire-Bueno au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede Ethereum printr-o schemă tehnologică sofisticată şi de ultimă oră pe care au pus-o la cale luni de zile şi au executat-o în câteva secunde”, a declarat adjunctul procurorului general Lisa Monaco.

Ea a adăugat că agenţii de la Internal Revenue Service (IRS) au jucat un rol-cheie în desluşirea „primei scheme de fraudă electronică şi spălare de bani de acest tip”.

Procurorii susţin că cei doi s-au folosit de abilităţi specializate pe care le-au învăţat la „una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume” pentru a exploata procesul de validare a tranzacţiilor din Ethereum.

Fraţii au studiat matematică şi informatică, potrivit actului de acuzare, şi amândoi au urmat cursurile MIT, potrivit rapoartelor de presă.

„Schema inculpaţilor pune sub semnul întrebării însăşi integritatea blockchain-ului”, a declarat miercuri într-o declaraţie procurorul american Damian Williams, referindu-se la registrul public care înregistrează plăţile criptografice.

Cei doi frați ar obținut în mod fraudulos acces la tranzacțiile private aflate în așteptare ale unor traderi Ethereum, iar apoi au modificat tranzacțiile respective în așa încât să obțină ei criptomonedele.

Procesul, pe care anchetatorii spun că l-au denumit „Exploit”, a fost executat în doar câteva secunde.

Când au fost confruntaţi de un reprezentant al Ethereum, oficialii spun că fraţii au refuzat să returneze fondurile şi au luat măsuri pentru a spăla şi ascunde câştigurile furate.

Procurorii notează că este pentru prima dată când o astfel de formă „nouă” de fraudă face obiectul unor acuzaţii penale.

Cei doi frați riscă câte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

Parallax

Vizualizari
604
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 950
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri