Denisa Crăciun

Angajați ai MIPE, care se ocupă de gestionarea fondurilor europene, protestează joi și vineri

euro si lei

Angajați ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care se ocupă de gestionarea fondurilor europene, vor protesta în fața sediului instituției în următoarele două zile, fiind nemulțumiți de salarii.

Sindicatul „MIPE Normalitate”, afiliat la Federația Publisind și BNS, va organiza un protest în fața sediului Ministerului joi, 16 mai, între orele 15.00 și 17.00, și vineri, 17 mai, între 12.00 și 14.30, se arată într-un comunicat al Blocului Național Sindical.

Având în vedere complexitatea muncii personalului care gestionează fonduri europene, gradul de încărcare care a crescut în 2023 comparativ cu anul 2019 de 6 ori, migrarea personalului din cauza volumului mare de muncă, complexitatea muncii, multiplelor sarcini care exced fișei postului, (ex.: lungile discuții purtate cu beneficiarii proiectelor pentru a soluționa problemele și a continua fluxul în vederea atragerii fondurilor europene), pentru a putea păstra personalul pregătit în MIPE, personal care a reușit să obțină o absorbție istorică de 96%, rezultat foarte important pentru întreaga țară, solicităm soluționarea urgentă a următoarelor revendicări:

1.Stabilirea nivelului de salarizare în  funcție de nivelul maxim de salarizare existent în cadrul categoriei profesionale, respectiv Familia Ocupațională de Funcții Bugetare „administrație”, așa cum a solicitat Comisia Europeană în repetate randuri.

2.Reglementarea privind acordarea unui statut special personalului de specialitate care gestionează fonduri europene nerambursabile și desfășoară activități cu caracter complex  și special în cadrul MIPE.

3.Rezolvarea solicitărilor existente privind condițiile deficitare în care își desfășoară activitatea salariații MIPE, inclusiv în teritoriu”, susțin angajații MIPE.

BNS susține că salariile angajaților MIPE „sunt susținute majoritar din sursă externă, printr-un efort al Comisiei Europeane de a păstra personalul bine-pregătit în sistem”.

Parallax

Vizualizari
805
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri