Răzvan Tătaru

Imobiliare în Europa: Prețurile locuințelor scad, în timp ce chiriile cresc - studiu

Vedere panoramică a Bucureștiului

Prețurile locuințelor din Uniunea Europeană au înregistrat o scădere medie de 0,7% între finele anului 2022 și începutul anului 2023, în timp ce prețurile chiriilor au înregistrat o creștere de 0,9%, în aceeași perioadă, potrivit unu studiu al unei companii de real-estate.

Investitorii experimentați au identificat oportunități profitabile în urma acestor schimbări pe piață. Chiar și investitorii cu mai puține resurse, cei care achiziționează pentru a închiria, au posibilitatea să profite de aceste tendințe.

„Încheierea perioadei cu dobânzi reduse, alături de tendințele particulare ale fiecărei țări și evoluția în curs de desfășurare a comportamentului cumpărătorilor, modelează un tablou în perpetuă transformare”, a declarat Michael Polzler, director general al RE/MAX Europe.

Comportamentul cumpărătorilor a fost, de asemenea, schimbat de piață. Cei care vor să cumpere o locuință pentru prima dată aleg să aștepte mai mult timp, până când vor avea o stabilitate financiară mai bună. În schimb, cei care sunt deja proprietari și au reușit să economisească și să ia împrumuturi ipotecare pe termen lung pot beneficia de prețurile mai accesibile de acum.

Investitorii străini care cumpără proprietăți în anumite regiuni, în special în zonele turistice, determină creșterea ulterioară a prețurilor de achiziție. Astfel, sunt oferite oportunități stabile pentru vânzători, dar generează și obstacole pentru consumatorii locali, care sunt nevoiți să închirieze în loc să cumpere.

Studiul mai arată că numărul anunțurilor imobiliare a crescut, în timp ce numărul tranzacțiilor a scăzut. Această evoluție semnalează revenirea la o piață favorabilă cumpărătorilor, oferindu-le acestora mai multe opțiuni și avantaje mai semnificative în procesul de negociere.

Piața imobiliară europeană întâmpină probleme din cauza inflației și a creșterii ratelor dobânzilor pentru achizițiile de locuințe.

Parallax

Vizualizari
687
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri