Răzvan Tătaru

O companie de securitate cibernetică din grupul Bittnet se listează pe Bursa de la București

securitate cibernetică

FORT, companie de securitate cibernetică, parte a Bittnet Group, s-a listat astăzi pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier 4RT, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Listarea companiei a avut loc după derularea unei majorări de capital social și a unui plasament privat în urma căruia FORT a atras 1,67 milioane lei. Valoarea capitalizării anticipate a companiei se ridică la aproape 51 milioane lei.

„Suntem fericiți că am început acest nou capitol din viața FORT, în calitate de companie publică listată la Bursa de Valori București. Listarea acțiunilor FORT pe piața AeRO duce către o nouă etapă în dezvoltarea companiei noastre și ne dorim să folosim cât mai eficient mecanismele de care dispunem pe piața de capital pentru a ne finanța creșterea afacerilor.", a declarat Vladimir Ghiță, CEO FORT.

Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat vor fi folosite pentru cumpărarea și integrarea de companii cu obiect de activitate similar și pentru consolidarea parteneriatelor de afaceri.

FORT a folosit deja, în primul trimestru 2024, o parte din finanțarea atrasă pentru extinderea echipei de vânzări și derularea unor campanii de promovare, conform reprezentanților companiei. De asemenea, aceasta ia în calcul să investească în deschiderea de puncte de lucru în SUA, Asia de Sud Est, Europa de Vest, și pentru dezvoltarea de soluții inovative bazate pe tehnologii noi.

La oferta de vânzare de acțiuni, derulată în noiembrie – decembrie 2023, au participat un număr de 33 investitori, dintre care doi investitori calificați și 31 de investitori de retail. În urma derulării plasamentului, compania a emis 33.527 acțiuni, cu o valoare nominală individuală de 0,1 lei, la un preț de 50 de lei/acțiune.

Conform Memorandumului de listare, compania de cybersecurity ia în calcul atragerea de noi finanțări prin intermediul pieței de capital, prin majorări de capital social sau prin emisiuni de obligațiuni. De asemenea, FORT își propune distribuie dividende și acțiuni gratuite acționarilor sai.

Grupul Bittnet menționa anul trecut că FORT va fi listată pe piața AeRO în 2023, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
103
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri