Claudiu Zamfir

Cine este noul director al Naspers, proprietarul afacerilor online românești eMag, Autovit.ro, Storia

fabricio-naspers.jpg

Fondul de investiții sud-african Naspers, care controlează, în România, platformele de eCommerce eMag, Autovit.ro și Storia, precum și portalul global OLX, a numit, vineri, un nou director general (CEO).

Astfel, de la 1 iulie 2024, brazilianul Fabricio Bloisi va asigura conducerea executivă a Naspers și a vehiculului său investițional pentru business-uri online Prosus, înregistrat în Olanda. El îi succede astfel la șefia Naspers-Prosus omului de afaceri olandez Bob van Dijk, care a demisionat în anul 2023.

„O companie ca Prosus trebuie să joace un rol important în identificarea noilor tehnologii, cum ar fi inteligența artificială, care au un impact asupra lumii și în special asupra piețelor emergente. Concentrarea noastră pe inovație și disciplină, combinată cu oamenii, cunoștințele și cultura noastră excepționale, reprezintă o rețetă pentru experiențe mai bune pentru clienții noștri, oportunități pentru angajați și rezultate mai bune pentru acționarii noștri pe termen lung”, a declarat noul CEO al Naspers și Prosus, într-un comunicat oficial.

Fabricio Bloisi (47 de ani) este antreprenor și manager cu experiență. În anul 1998 (pe când avea doar 21 de ani) el a fondat firma de delivery Movile. În 2013, Movile a cumpărat compania braziliană de livrări iFood pe când această firmă era un mic startup cu 20 de angajați. Bloisi a preluat funcția de CEO al iFood și a transformat startup-ul într-o companie de livrări profitabilă, lider pe piața de delivery a Americii Latine. Din 2017, Naspers a investit în Movile și iFood, ajungând să controleze acest business. Între timp, Movile s-a închis (în 2023), dar iFood și-a continuat ascensiunea cu Bloisi la conducere.
 
În prezent, iFood are peste 5.000 de angajați și 350.000 de restaurante partenere de la care livrează pentru consumatori. De asemenea, firma lucrează cu mai mult de 300.000 de curieri parteneri, care livrează în total peste 96 de milioane de comenzi pe lună. Compania de delivery condusă de Bloisi a efectuat livrări care au totalizat 20 de miliarde de dolari, ca valoare brută, ceea ce înseamnă un impact de 0,53% din produsul intern brut al Braziliei în anul 2022-  afirmă Naspers.

Fabricio Bloisi este licențiat în informatică la Universitatea de Stat din Campinas (Brazilia) și deține un MBA de la Fundația Getulio Vargas. Teza lui s-a axat pe startup-uri cu creștere rapidă, inovație și strategie. De asemenea, a absolvit programe de studii la universitățile americane Stanford și Harvard.

El are și o fundație, 1Bi, care sprijină educația prin tehnologie. Din 2023, Bloisi a fost cooptat de ONU pentru programe de educație în Brazilia și face parte și din Consiliului pentru dezvoltare economică și durabilă al președintelui Braziliei.

Parallax

Vizualizari
7168
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri