Denisa Crăciun

Demisie de la vârful fondului Naspers, care deține eMAG, OLX, Autovit.ro și alte afaceri online din România

Naspers

Directorul general (CEO) al fondului de investiții Naspers, care deține în România eMAG, OLX și alte afaceri online, demisionează din funcție. 

Omul de afaceri olandez Bob van Dijk (50 ani) ocupa funcția de director general al grupului sud-african Naspers din 2014 și al subsidiarei sale, Prosus, din 2019. 

Firma Prosus, listată la bursa Euronext de la Amsterdam,  este un vehicul de investiții în care Naspers și-a grupat principalele afaceri online pe care le deține. În România, Prosus controlează cele mai mari business-uri pe internet, printre care eMAG, OLX, Autovit.ro, Storia.

Olandezul van Dijk va rămâne în grup până în septembrie 2024, în calitate de consultant. 

„Consiliile de administrație ale Naspers și Prosus, împreună cu Bob van Dijk, au convenit ca Bob să își încheie mandatul în funcția de director general și să renunțe la poziția sa în consiliile ambelor companii, începând cu data de 18 septembrie 2023. Bob a acceptat să contribuie la procesul de tranziție după această dată și va rămâne consultant al grupului până la data de 30 septembrie 2024”, conform unui anunț al Naspers.

În locul lui Bob van Dijk va veni Ervin Tu, care a ocupat poziția de director de investiții (CIO) al Naspers. Acum, el va prelua funcția de director general interimar al celor două companii, Naspers și Prosus.

De-a lungul timpului, Naspers a investit în gigantul chinez Tencent și în firme ca Swiggy, Udemy, PayU, StackOverflow sau trip.com, arată TechCrunch

Parallax

Vizualizari
7719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri