Claudiu Zamfir

Concurent pentru Autovit.ro: Platforma de mașini SH Spotawheel s-a lansat în România

Thumbnail

O platformă online de vânzare-cumpărare de mașini second hand, Spotawheel, originară din Grecia, și-a anunțat, marți, lansarea pe piața din România, unde va concura, în mare măsură, cu site-uri ca Autovit.ro, Carzz.ro, Auto.ro, Autoscout24.ro.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, Spotawheel se laudă cu o „platformă inovatoare de cumpărare-vânzare a mașinilor second-hand”, cae le oferă clienților automobile „sigure, rulate și verificate la prețuri accesibile, toate acestea la doar câteva clickuri distanță”.

Cu o flotă internațională variată și un proces de achiziție exclusiv online, Spotawheel susține că urmărește să inoveze piața auto second-hand din România.

„Pentru că ne dorim să fim mai aproape de clienții noștri, Spotawheel își propune să răspundă direct nevoilor consumatorilor, astfel că obiectivul nostru principal pentru 2022 este să ne consolidăm poziția drept un pionier al platformelor de vânzare-cumpărare a mașinilor second-hand, aducând inovația pe piața din România. Am identificat nevoia românilor de încredere, onestitate și calitate privind mașinile de care sunt interesați, iar noi venim în ajutorul lor cu un proces transparent și sigur de achiziție”, a declarat Dan Croitoru, General Manager Spotawheel România.

Cine este Spotawheel

Spotawheel a fost fondată în ianuarie 2016, la Atena, de Charis Arvanitis (CEO) și Kiriakos Agadakos. Arvanitis a lucrat în trecut și la operatorul de telefonie mobilă Cosmote, în Grecia și România, devenit ulterior Telekom pe piața românească.

Platforma de vânzare-cumpărare de mașini SH s-a dezvoltat pe piețele din Grecia, Polonia și Germania, înainte să pătrundă și în România.

Compania a fost listată de Financial Times pe locul 39 în top 1000 de firme din Europa cu cea mai rapidă dezvoltare la nivelul anului 2021, și este membră a rețelei globale comerciale Endeavor.

În cei 6 ani de existență, firma a obținut, de la investitori, finanțări de aproape 20 milioane euro, conform CrunchBase.com.

Soluții anti-samsari care dau kilometrajul înapoi

De la probleme mecanice sau kilometraj fals, cumpărătorii de mașini second hand se confruntă cu nenumărate provocări atunci când își aleg automobilul și, de multe ori, își pierd încrederea în comerciant.

Spotawheel susține că „a rezolvat această provocare”, oferind mașini „verificate în prealabil, un raport complet de inspecție și posibilitatea unui test drive chiar la client acasă”.

„Toate mașinile din flota Spotawheel trec prin verificări atente, nu au accidente în istoric sau probleme mecanice, și cel mai important, kilometrajul acestora este unul real. Astfel, cumpărătorii pot fi siguri de calitatea mașinilor de care sunt interesați și pot da uitării provocările din trecut și orice îndoieli cu privire la automobilul achiziționat” - susține site-ul de auto rulate.

În plus, firma spune că oferă o garanție de până la 5 ani pentru mașinile din flotă, asigurând cea mai bună protecție de pe piață.

O altă promisiune se referă la politica de returnare în 14 zile, prin care platforma spune că le permite utilizatorilor să returneze mașina cumpărată, cu posibilitatea de înlocuire gratuită a automobilului. „Dacă totuși clienții vor să returneze mașina, fără a achiziționa una nouă, platforma asigură rambursarea 100% a costurilor” - mai spune Spotawheel.

Raportul complet de inspecție a automobilului, pe care Spotawheel spune că-l oferă, cuprinde „în detaliu toate informațiile de care are nevoie clientul înainte de a achiziționa mașina”. De asemenea, raportul include „fotografii de înaltă calitate și informații extinse”.

Platforma mai promite clienților un proces de achiziție exclusiv online, care se poate finaliza „cu doar câteva clickuri”.

„Cu Spotawheel, să cumperi o mașină este acum mai simplu. După doar câteva clickuri, mașina ajunge direct la ușa clientului, cu livrare gratuită, asigurată pentru orice locație din țară. În plus, înainte de achiziție, șoferul poate opta pentru un test drive care va fi realizat după livrarea mașinii la adresa indicată. Spotawheel oferă, așadar, o experiență transparentă de cumpărare, devenind un partener de încredere pentru șoferii în căutare de mașini second-hand, verificate după cele mai înalte standarde” - susține sursa citată.

 

Parallax

Vizualizari
2563
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Cristian
Smaranda
O altă promisiune se referă la politica de returnare în 14 zile, prin care platforma spune că le permite utilizatorilor să returneze mașina cumpărată, cu posibilitatea de înlocuire gratuită a automobilului.

Eu am citit pasajul mai sus ca „uite cum vor încerca ai noștri să facă rost de catalizatoare moca” :)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri