Redacția StartupCafe.ro

Nomazii digitali au „speriat” cafenelele din Europa: Ce măsuri iau patronii

nomad digital

Unele cafenele din Europa au început să ia măsuri în ceea ce privește nomazii digitalii, astfel că fie au interzis complet utilizarea laptopurilor, fie percep o taxă pe oră pentru cei care le folosesc.

Spre exemplu, în Spania, în anumite orașe, barurile și cafenele au luat decizia de a opri WiFi-ul pentru a descuraja lucrătorii remote să mai muncească în respectivele locații, arată Euronews.

Patronii susțin că pentru o singură cafea cumpărată, angajații „la distanță” stau în cafenele și câteva ore pentru a lucra.

Din această cauză, alți mici antreprenori din Spania își atenționează clienții că munca remote este interzisă între orele 8.30 – 12.30, în timp ce alți patroni le permit să lucreze, cu condiția să se mute de la masa ocupată în cazul în care alți clienți, spre exemplu un grup de prieteni, nu găsesc alt loc.

În alte orașe europene precum Paris, Berlin, Lisabona, cafenelele și barurile fie au interzis complet utilizarea laptopurilor de către clienți, fie percep o taxă orară pentru cei care vor să le folosească.

Și în România există spații special concepute pentru nomazii digitali. Spre exemplu în București, la Seneca Anticafe, oamenii pot merge să lucreze de acolo, dar vor trebui să plătească o taxă pe oră. Aceștia au acces nelimitat la apă, ceai și cafea, precum și la o librărie, Wi-Fi, printer și scanner.  

Parallax

Vizualizari
1256
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri