Redacția StartupCafe.ro

IT: Marea Britanie investighează preluarea Vmware de către Broadcom, pentru 61 de miliarde de dolari

Thumbnail

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Marea Britanie a declarat miercuri că a început prima fază a unei investigaţii privind achiziţia de către producătorul american de cipuri Broadcom a companiei de cloud computing Vmware, tranzacţie în valoare de 61 de miliarde de dolari, transmite Reuters, citat de News.ro. 

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe a declarat în noiembrie că investighează dacă acordul dintre cele două companii cotate la bursă ar putea afecta substanţial concurenţa în Marea Britanie, adăugând că are timp până pe 22 martie pentru a decide.

Acordul Broadcom-VMware a fost unul dintre cele mai mari anunţuri la nivel global în 2022, marcând încercarea producătorului de cipuri de a se diversifica în segmentul software pentru întreprinderi.

Acordurile din sectorul tehnologiei au atras o atenţie mare din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, cu privire la preocupările legate de concentrarea influenţei pe piaţă în mâinile câtorva firme şi de posibilitatea ca marile companii să achiziţioneze startup-uri doar pentru a le închide.

Broadcom şi VMware nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii primite din partea Reuters.

Parallax

Vizualizari
273
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.88

publishing: 3.13

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 517
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri