Claudiu Zamfir

Achiziție-gigant în IT-ul mondial: Broadcom cumpără VMware, la o valoare de 61 miliarde dolari

Thumbnail

Compania IT americană VMware, cu miliardarul Michael Dell acționar principal, urmează să fie vândută la o valoare de circa 61 de miliarde de dolari.

Cumpărătorul este compania americană de tehnologie Broadcom, care a anunțat, joi, că a ajuns la un acord cu acționarii VMware pentru achiziție. Plata se va face în bani și acțiuni Broadcom, iar cumpărătorul își va asuma și o datorie netă de 8 miliarde de dolari a VMware.

În urma acestei achiziții, divizia Broadcom Software Group va opera sub brandul VMware, oferind soluții pentru data centere și infrastructuri cloud.

VMware a fost fondată în anul 1998 de Diane Greene, Mendel Rosenblum, Scott Devine, Edward Wang și Edouard Bugnion, în Silicon Valley, mai exact la Palo Alto, California. Compania americană este cunoscută pentru tehnologii de virtualizare (dispozitive software) și cloud, folosite în toată lumea.

În anul 2004, VMware a fost cumpărată de o companie americană de stocare de date, EMC, la o valoare de 625 de milioane de dolari, la vremea aceea. În 2016, producătorul american de PC-uri Dell a cumpărat EMC cu tot cu VMware la o valoare totală a tranzacției de 67 de miliarde de dolari.

În prezent, până la finalizarea vânzării către Broadcom, VMware este controlată de fondatorul Dell, miliardarul Michael Dell, care deține 40,2% din acțiuni, și de fondul de investiții Silver Lake, cu 10%. Michael Dell (57 de ani) este cotat cu o avere de 54 de miliarde de dolari, în acest moment, conform topului Forbes în timp real.

Parallax

Vizualizari
504
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri