Denisa Crăciun

Investitorii retrag 1,6 miliarde dolari de pe Binance după ce platforma crypto a fost dată în judecată în SUA

binance

Investitorii au retras 1,6 miliarde de dolari de pe Binance, după ce exchange-ul crypto a fost dat în judecată, luni, de autoritățile din SUA, potrivit Reuters, care citează o platformă de analiză blockchain. 

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) din SUA a dat în judecată Binance, considerată cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, dar și pe CEO-ul său, Changpeng Zhao, pentru că nu respectă reglementările financiare. 

Odată cu procesul, Binance a înregistrat retrageri în valoare totală de 1,6 miliarde de dolari, 852 milioane de dolari fiind retrase în ultimele 24 de ore, în creștere față de media de 385 milioane dolari pe zi din ultimele două săptămânil, arată Nansen, conform Reuters. 

Recent, Binance şi directori ai acesteia, inclusiv fondatorul platformei, Changpeng Zhao, au fost daţi în judecată de autorităţile din SUA pentru încălcări ale reglementărilor.

Binance a efectuat, cel puţin din iulie 2019 până în prezent „tranzacţii cu instrumente derivate pe mărfuri în numele unor persoane din SUA”, încălcând legile SUA, a spus autoritatea de reglementare a tranzacţiilor cu instrumente financiare de mărfuri, CFTC, în plângerea sa.

Programul de conformitate al Binance a fost ”ineficient”, iar firma, sub conducerea lui Zhao, le-a spus angajaţilor şi clienţilor să ocolească controalele de conformitate, potrivit CFTC. 

Parallax

Vizualizari
866
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri