Răzvan Tătaru

Investiție românească de aproape 6 milioane lei într-un spațiu logistic din Prahova

Depozit Simtel Team

O companie românească de inginerie și tehnologie anunță finalizarea investiției, în valoare de aproximativ 6 milioane lei, într-un spațiu logistic în Băicoi, județul Prahova, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Noul spațiu logistic al Simtel Team, companie de inginerie și tehnologie din România, listată pe Bursa de Valori a României, este construit pe o suprafață de 10.000 metri pătrați și este alcătuit din două clădiri amenajate conform standardelor de eficiență energetică, respectiv clasa de eficiență energetică A+, un spațiu exterior acoperit și platforme betonate.

Depozitele construite au o suprafață totală de 1.300 metri pătrați, iar platformele betonate de aproximativ 5.000 metri pătrați. De asemenea, una dintre cele două clădiri a fost amenajată pentru a putea găzdui o linie de producție roboți produși de Agora Robotics, o firmă românească de tehnologie industrială.

Investiția în spațiul de la Băicoi a fost de aproximativ 6 milioane lei și a inclus cumpărarea terenului, amenajarea acestuia, obținerea autorizațiilor, construirea clădirilor, instalarea utilităților și achiziționarea utilajelor necesare pentru operarea acestuia. Investiția a fost realizată din resurse financiare proprii și finanțare bancară.

„Prin intermediul noii facilități de depozitare, vom diminua timpii de transport și distanțele de livrare cu cel puțin 15%, comparativ cu situația din prezent și, de asemenea, vom optimiza durata de stocare a echipamentelor”, a declarat Mihai Tudor, CEO al Simtel Team.

Spațiul creează zece noi locuri de muncă destinate locuitorilor din zona spațiului logistic. Rolurile pe care aceștia le ocupă sunt esențiale pentru gestionarea activității operaționale de la locație. În plus, odată cu lansarea viitoarei linii de producție roboți industriali, Simtel vizează extinderea echipei tot cu personal recrutat din cadrul comunității locale.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania s-a listat la BVB din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 310 milioane lei.

Parallax

Vizualizari
144
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri