Denisa Crăciun

La ce să fii atent când îți deschizi o firmă în România (avocați)

Colegi discutând la birou

Dacă îți deschizi o firmă în România ar trebui să fii atent la anumite aspecte, mai ales după modificările Legii Registrului Comerțului Român din decembrie 2022, arată o firmă de avocatură.

Sfârștiul anului 2022 a adus ceva modificări prin intrarea în vigoare a Legii 265/2022 privind Registrul Comerțului în România și pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în Registrul Comerţului în România.

Printre modificările de care ar trebui să ții cont la înființarea unei firme în România se numără, potrivit firmei de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații:

  • înlăturarea cerinței de vărsare integrală a aportului la capitalul social al unei societăți cu răspundere limitată în România;
  • existența unei singure declarații-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităților necesare pentru înregistrarea unei firme în România;
  • înlăturarea cerinței de depunere a specimenului de semnătură. 

Conform noilor reglementări din Legea 265/2022, este obligatorie vărsarea de către asociații unei societăți cu răspundere limitată în România a 30% din valoarea capitalului social subscris nu mai târziu de 3 luni de la dată la care se va proceda la înmatricularea unei companii în România și înainte de a începe operațiuni în numele societății cu răspundere limitată în România, mai arată avocații.

Diferența de capital social subscris va fi vărsată pentru aportul în numerar, în termen de 12 luni de la dată înregistrării unei companii în România și pentru aportul în natură, în termen de cel mult 2 ani de la dată înființării unei firme în România.

O altă modificare adusă de Legea 265/2022 constă în depunerea unei singure declarații-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităților necesare pentru înregistrarea unei societăți în România în Registrul Comerțului competent din România.

De asemenea, toate formalitățile de înregistrare pot fi efectuate electronic, prin intermediul portalului online al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

În plus, înlăturarea specimenului de semnătură este un aspect important în contextul modificărilor legislative nou introduse, având în vedere faptul că raționamentul adoptării prezenței legi este reprezentat de simplificarea procedurii de înregistrare a unei societăți în România, susțin avocații. 

Parallax

Vizualizari
1362
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri