Răzvan Tătaru

Vor fi reclame pe WhatsApp? Ce spune Meta

Whatsapp poate fi folosit pe mai multe telefoane

Directorul WhatsApp, platformă folosită intens și în România, a reacționat pe X (Twitter) la informația apărută în Financial Times, conform căreia Meta vrea să introducă reclame în aplicație. 

Reacția vine după un articol publicat de FT, conform căruia unele echipe de la Meta ar testa introducerea de reclame în lista de conversații din pagina principală a WhatsApp. Totodată, conform articolului, compania condusă de Mark Zuckerberg ar fi luat în calcul și introducerea unui abonament lunar pentru utilizatorii care nu vor să vadă reclamele în aplicație. 

Acum, directorul de produs WhatsApp, Will Cathcart, a spus într-o postare de pe X, că informația este falsă.

„Nu putem reprezenta orice conversație a angajaților noștri, dar nu testăm, nu lucrăm la asta și nu este în planul nostru deloc”, a declarat WhatsApp pentru Financial Times, arată Reuters.

Cum face WhatsApp bani?

WhatsApp este în continuare gratuit, fără reclame, dar contribuie la veniturile Meta, companie care administrează și alte rețele sociale populare, cum ar fi Facebook sau Instagram.

Cum? Se bazează pe taxarea utilizatorilor WhatsApp Business, serviciul de mesagerie pentru afaceri. În luna iunie, platforma atingea pragul de 200 milioane utilizatori activi, conform TechCrunch.

În februarie 2023, Meta a prezentat schimbările la nivel de categorii de mesaje și prețurile pentru utilizarea WhatsApp Business.

Meta a înregistrat împreună în toate aplicațiile sale, Facebook, Instagram, WhatsApp și Threads, 3,88 miliarde utilizatori activi lunar în iulie, așa cum am scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
102
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri