Răzvan Tătaru

1 din 5 utilizatori de telefoane 5G sunt dispuși să plătească mai mult pentru abonamente (studiu 2023)

Telefon cu conexiune 5G

20% din utilizatorii de smartphone-uri 5G sunt dispuși să plătească mai mult pentru servicii mai bune, experiențe de utilizare și conectivitate superioară, arată un raport.

Consumatorii de 5G sunt de până la trei ori mai dispuși să schimbe furnizorul de servicii de telecomunicații dacă rețeaua nu funcționează bine în locuri aglomerate, cum ar fi pe stadioane, în săli de spectacole sau în aeroporturi, potrivit studiului publicat de Ericsson. Astfel, aproximativ 17% dintre consumatorii din 28 de piețe și-au schimbat furnizorul de servicii de la lansarea tehnologiei 5G, în principal din cauza acestui tip de probleme.

Raportul confirmă potențialul interfețelor de programare al aplicațiilor din rețele (API-uri) pentru dezvoltatorii de software, ca mijloc prin care furnizorii de servicii de comunicații pot oferi experiențe de rețea îmbunătățite pentru care clienții sunt dispuși să plătească.

„Pe măsură ce utilizatorii își exprimă dorința de a plăti suplimentar pentru noi funcționalități și o calitate diferențiată a serviciilor, este clar că aceste API-uri sunt esențiale în industrie. Ele favorizează un mediu în care dezvoltatorii de software au acces la capabilitățile 5G, pentru a oferi experiențe premium deosebite, în timp ce pentru furnizorii de servicii de comunicații, ele deblochează noi surse de venit prin monetizarea valorii inerente a rețelelor lor", explică Erik Ekudden, Chief Technology Officer (CTO) la Ericsson.

Utilizatorii 5G spun că în ultimii doi ani au petrecut, în medie, cu 47% mai mult timp consumând formate video îmbunătățite (4K, experiențe 360 sau video cu opțiune multi-view). Totodată, numărul de utilizatori care folosesc în fiecare zi aplicațiile de realitate augmentată (AR) s-a dublat de la sfârșitul anului 2020.

În lunile mai și iunie 2023 au fost intervievați peste 37.000 de consumatori din 28 de țări.

Parallax

Vizualizari
143
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri