Răzvan Tătaru

Muzica lui Taylor Swift, a lui Billie Eilish și a altor artiști Universal se va întoarce pe TikTok

Logourile TikTok și Universal Music Group

TikTok și Universal Music Group au ajuns la o înțelegere, la trei luni după ce contractul a expirat, iar o mulțime de melodii au dispărut de pe platformă, potrivit The Verge.

Grupul Universal a încheiat un contract nou de licențiere a muzicii pe TikTok, înțelegere în urma căreia cele două companii vor lucra împreună „pentru a se asigura că dezvoltarea inteligenței artificiale în industria muzicală va proteja creativitatea umană și economia care le revine artiștilor și compozitorilor”, potrivit unui comunicat de presă.

TikTok va lucra cu UMG pentru eliminarea muzicii generate de IA în mod neautorizat, iar cele două companii vor lucra la instrumente de îmbunătățire a atribuirii pentru artiști și compozitori.

Acordul include, de asemenea, „noi oportunități de monetizare” care derivă din capacitățile de comerț electronic în creștere ale platformei.

TikTok va dezvolta instrumente pentru a ajuta artiștii să valorifice mai bine platforma în domenii precum analitica și vânzările integrate de bilete.

Companiile lucrează să aducă muzica artiștilor Universal Music Group înapoi pe platformă.

Înțelegerea vine la trei luni de la negocierile eșuate dintre cele două companii, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

Atunci, UMG susținea că banii plătiţi de TikTok reprezintă doar 1% din veniturile sale și, în plus, au existat neînţelegeri legate de plata pentru conţinutul generat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Parallax

Vizualizari
122
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri