Redacția StartupCafe.ro

Grupul Universal Music își va retrage muzica de pe aplicația TikTok

tiktok-casti-dreamstime

Universal Music Group, una din cele mai mari companii de muzică din lume, spune că negocierile cu TikTok în ceea ce privește licențele de muzică au eșuat și amenință că își va retrage melodiile de pe aplicație, potrivit Variety.

Licența Universal Music, care asigură prezența muzicii a numeroși artiști, cum ar fi Taylor Swift, Bad Bunny, Sting, The Weeknd, Ariana Grande, Adele, U2, Elton John, Coldplay și Bob Dylan printre alții, pe platforma de videoclipuri, expiră astăzi, 31 ianuarie 2024. Astfel, de la 1 februarie, utilizatorii TikTok nu vor mai putea folosi sunetele licențiate de UMG în aplicație.

„Companiile nu au ajuns la un acord pentru o nouă licență și, la expirarea acordului actual, Universal Music Group, inclusiv Universal Music Publishing Group, va înceta să licențieze conținut pentru serviciile TikTok și TikTok Music", a declarat UMG într-un comunicat de presă.

TikTok ar plăti doar un mic procent din ceea ce plătesc platforme similare pentru licenţierea muzicii, se arată într-un comunicat emis de UMG, care spune că banii plătiţi de TikTok reprezintă doar 1% din veniturile sale, arată News.ro.

„Este trist și dezamăgitor că Universal Music Group și-a pus propria lăcomie deasupra intereselor artiștilor și compozitorilor lor. În ciuda narațiunii și retoricii false a Universal, faptul este că au ales să se retragă din sprijinul puternic al unei platforme cu peste un miliard de utilizatori care servește ca un vehicul de promovare și descoperire gratuită pentru talentul lor. TikTok a reușit să încheie acorduri „artist-first” cu fiecare altă casă de discuri și editură. Evident, acțiunile egoiste ale Universal nu sunt în interesul cel mai bun al artiștilor, compozitorilor și fanilor”, a răspuns TikTok.

Printre rânduri, comunicatul lasă să se înţeleagă că au mai fost neînţelegeri legate de plata pentru conţinutul generat cu ajutorul inteligenței artificiale şi în privinţa eliminării conţinutului care nu respectă drepturile de autor.

Ce este TikTok

Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr. 

Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la peste 43 miliarde dolari, potrivit Forbes.

Parallax

Vizualizari
163
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 043
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri