Claudiu Zamfir

Uniunea Europeană îți cere opinia despre tehnologiile de inteligență artificială și metaverse, pentru eventuale legi privind concurența în domeniu

inteligenta artificiala-ochelari-dreamstime

Uniunea Europeană are în vedere să introducă noi legi pentru a asigura libera concurență în domeniul inteligenței artificiale generative și al lumilor virtuale, tehnologii care stau la baza roboților conversaționali ca ChatGPT sau Bard, respectiv a multiversului, iar acum Comisia Europeană cere opinia tuturor celor interesați.

Executivul comunitar a lansat, marți, două cereri de contribuții, cu privire la concurența în lumile virtuale și la inteligența artificială (IA) generativă, și a transmis cereri de informații mai multor mari actori de pe piața digitală.

Până pe 11 martie 2024, poți trimite și tu opinia și preocupările tale, într-un document în format PDF, pe următoarele adeese de e-mail:

Dacă textul trimis depășește 20 de pagini, e nevoie să faci și un sumar.  

Mai multe detalii, AICI.

Toate părțile interesate sunt invitate să își împărtășească experiența și să ofere feedback cu privire la nivelul concurenței în contextul lumilor virtuale și al IA generative, precum și opiniile lor despre modul în care legislația în domeniul concurenței poate asigura faptul că aceste noi piețe rămân competitive.

Comisia vrea astfel să strângă cât mai multe opinii de la experți în reglementare, reprezentanți ai mediului academic, industie și organizații ale consumatorilor.

Comisia Europeană promite că „va analiza cu atenție toate contribuțiile primite în urma acestor cereri de contribuții”. Pe baza acestei analize, Comisia ar putea apoi organiza un atelier, în perioada aprilie-iunie 2024, pentru a reuni toate perspectivele diferite rezultate din contribuțiile primite și pentru a continua activitatea de reflecție pe aceste teme.  

În plus, Comisia Europeană examinează unele dintre acordurile care au fost încheiate între mari actori de pe piața digitală, pe de o parte, și dezvoltatori și furnizori de IA generativă, pe de altă parte. Comisia Europeană investighează impactul acestor parteneriate asupra dinamicii pieței.  

De asemenea, Comisia Europeană verifică dacă investiția făcută de Microsoft în OpenAI ar putea fi examinată în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice.  

Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene și comisarul pentru concurență, a declarat:

„Lumile virtuale și IA generativă se dezvoltă cu rapiditate. Este esențial ca aceste noi piețe să rămână competitive și ca nimic să nu stea în calea dezvoltării firmelor pentru ca acestea să poată furniza cele mai bune și mai inovatoare produse către consumatori. Invităm firmele și experții să ne comunice orice probleme legate de concurență pe care le-ar putea percepe în cadrul acestor industrii și, în același timp, monitorizăm îndeaproape parteneriatele în domeniul IA, pentru a ne asigura că nu denaturează în mod nejustificat dinamica pieței.”

Parallax

Vizualizari
115
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri