Răzvan Tătaru

Samsung lansează o aplicație de rețete personalizate, bazată pe inteligență artificială

Tânără care utilizează o aplicație de gătit

Samsung lansează în 104 țări din lume, printre care și în România, o aplicație de rețete personalizate, planuri de masă și comandare de ingrediente online, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Samsung Food, noul serviciu anunțat de companie, include, totodată, integrare cu aparate de gătit pentru ghidarea pas cu pas. În plus, utilizatorii pot distribui rețetele lor favorite pe platformele sociale.

"Prin conectarea electrocasnicelor digitale și a dispozitivelor mobile în cadrul ecosistemului Samsung și asistarea utilizatorilor începând cu lista de cumpărături și până la preparatul de la cină, Samsung Food utilizează capabilitățile avansate ale AI pentru a oferi o experiență culinară extrem de personalizată și completă, pe care utilizatorii o pot controla direct de pe telefon”, a declarat Chanwoo Park, Vicepreședintele Executiv al Samsung Electronics.

Samsung Food folosește o bază de date extinsă a Whisk, aplicație de alimente achiziționată de Samsung Next în 2019. Aceasta utilizează tehnologia numită Food AI, ce sugerează mese în funcție de preferințele utilizatorului și de sezon.

Ce include Samsung Food:

  • Peste 160.000 de rețete disponibile;
  • Salvarea rețetelor digitale oricând și de oriunde pentru analizarea și uniformizarea lor;
  • Organizarea listelor de cumpărături bazate pe ingrediente;
  • Integrarea cu elementele de bucătărie inteligentă ale Samsung;
  • Personalizarea rețetelor și crearea de rețete cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Aplicația permite crearea de rețete personalizate, cum ar fi versiuni coreene ale mâncărurilor italiene, pot să ajusteze timpul de gătit sau nivelul de dificultate, susține compania.

Până la sfârșitul anului, Samsung intenționează să ofere integrarea Samsung Health cu Samsung Food, astfel încât utilizatorii să poată primi sugestii pentru gestionarea dietei. În plus, tehnologia Vision AI va fi disponibilă în 2024 în aplicație. Aceasta va permite noii aplicații să recunoască ingredientele și rețetele fotografiate și să furnizeze detalii despre acestea, inclusiv informații nutriționale.

Parallax

Vizualizari
153
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri