Răzvan Tătaru

FOTO: Google împlinește 25 de ani. Cum arată logoul aniversar

Google - earth day

Motorul de căutare Google împlinește astăzi 25 de ani de la apariție, ocazie cu care și-a schimbat logoul într-un „doodle” care arată evoluția siglei de la începuturi până în prezent.

Google sărbătorește astăzi, 27 septembrie, 25 de ani de când a fost lansat. La început, era o idee a unor doctoranzi de la Stanford, Larry Page și Sergey Brin, care voiau să facă un motor de căutare pe internet ce era capabil de organizarea paginilor web și de clasificarea lor.

Google în 1998

Cu timpul, gigantul tech a devenit cunoscut pentru serviciile sale, cum ar fi YouTube, Drive și Gmail, dar și pentru produsele sale, cum ar fi Android, Google Pixel și FitBit.

Astăzi, motorul de căutare ajută utilizatorii să găsească zboruri ieftine, imagini specifice, să interacționeze cu diferitele „easter eggs” și le poate răspunde la orice fel de întrebare, în scris sau în mod vocal.

Logo-ul aniversar Google 25

Google a început să schimbe logoul proprietar în „doodle”-uri încă de la apariția motorului. Prima ilustrație bazată pe siglă a fost lansată la sfârșitul lui august 1998, când fondatorii Google voiau să anunțe oamenii că sunt plecați la festivalul Burning Man, conform Time. Astfel, al doilea „O” a avut un desen al logoului festivalului.

Primul Google Doodle, Burning Man 1998

Cu ocazia aniversării, Google a împărtășit cum a apărut una din primele funcții auxiliare motorului de căutare, Google Images, într-o postare pe blogul oficial.

„Gândiți-vă că în anul 2000 atât de mulți oameni au căutat pe Google fotografii cu rochia îndrăzneață a lui Jennifer Lopez de la premiile Grammy, încât aceasta a devenit cea mai populară interogare de căutare. Această căutare a returnat 10 linkuri albastre, dar nicio rochie verde. Așa că inginerii noștri s-au pus la treabă, gândind noi modalități de a indexa imaginile alături de paginile web, iar Google Images s-a născut, permițându-vă să găsiți fotografia pe care o căutați mai rapid ca niciodată” – Google

În prezent, compania de tehnologie are birouri și centre de date în peste 200 de orașe, de pe 6 continente.

Sursă foto: captură ecran Google/Google Doodles

Parallax

Vizualizari
311
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri